Zastrašujuće: šestorica vojnika seksualno zlostavljala 13-godišnju djevojčicu

Svi muškarci morat će se braniti pred sucem, a morat će platiti i odštetu curici.
 

Zastrašujuće: šestorica vojnika seksualno zlostavljala 13-godišnju djevojčicu Foundry Co from Pixabay
29. 9. 2023

El Salvador potresla je šokantna vijest o stravičnom silovanju 13-godišnjakinje. Zbog sudjelovanja u djelu policija je privela šest pripadnika Oružanih snaga. Državno tužiteljstvo priopćilo je u četvrtak da je glavni počinitelj dočasnik, a u zločinu je sudjelovalo pet vojnika, prenosi portal oe24.Djevojka se s prijateljima u subotu vraćala kući s plaže u mjestu Mizata, gdje je potom silovana. Još jednu djevojku iz grupe vojnici su pretukli, a dvojici mladića su prijetili, rekli su mještani.
 

Optuženi će se sporazumno izjasniti o krivici za kaznena djela silovanja maloljetnice, oduzimanja slobode, teškog spolnog zlostavljanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i prijetnje. Optuženi će također morati platiti odštetu djevojci i njezinoj obitelji, objavio je glavni državni odvjetnik Rodolfo Delgado na internetskoj platformi X: "Progonit ćemo optužene uz svu snagu zakona. Bez obzira tko su." Vojska ima izuzetno važnu ulogu u kontroverznoj borbi protiv kriminala konzervativnog predsjednika Nayiba Bukelea. U zemlji je već godinu i pol dana izvanredno stanje u kojem su građanima ograničena osnovna prava. Unatoč većinskoj potpori predsjedničinoj sigurnosnoj politici, aktivisti glasno upozoravaju na kršenja ljudskih prava.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.