British Airways zahtjeva negativan test na koronavirus na letovima iz Britanije u New York

Državne vlasti New Yorka savjetuju se s Virgin Atlanticom i Delta Air Linesom kako bi ih nagovorile da slijede primjer British Airwaysa.

British Airways zahtjeva negativan test na koronavirus na letovima iz Britanije u New York Unsplash
23. 12. 2020

British Airways zahtjeva od putnika negativne testove na koronavirus prije ukrcavanja na letove iz Ujedinjenog Kraljevstva za New York od 22. prosinca, najavio je to u ponedjeljak guverner istoimene države Andrew Cuomo na svom Twitteru.

"British Airways od sutra će zahtijevati da svi putnici pokažu negativne rezultate ispitivanja na COVID-19 prije ukrcavanja na letove iz Ujedinjenog Kraljevstva za New York", napisao je guverner. Prema njegovim riječima, državne vlasti savjetuju se s britanskom zrakoplovnom kompanijom Virgin Atlantic i njezinim američkim dioničarom Delta Air Linesom kako bi ih uvjerile da slijede primjer British Airwaysa.

Cuomo je kasnije pojasnio da su pregovori s Deltom bili uspješni.

Savezna agencija za zračni prijevoz obavijestila je zrakoplovne tvrtke o prekidu zračnog prometa između Rusije i Velike Britanije od 22. do 29. prosinca. Prema CNN-u, takve mjere uvele su Belgija, Bugarska, Kanada, Čile, Češka, El Salvador, Francuska, Njemačka, Izrael, Italija, Iran, Irska, Kuvajt, Latvija, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Oman, Peru, Švedska i Estonija.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.