EK pokreće projekt pomoći za cijepljenje na zapadnom Balkanu

Projekt bi trebao pomoći regiji u pripremi za cijepljenje cjepivima koje dobije od Covaxa, globalne inicijative za pravednu raspodjelu cjepiva,ali i od zemalja članica EU-a.
 

EK pokreće projekt pomoći za cijepljenje na zapadnom Balkanu Pixabay
22. 2. 2021

Europska unija je zajedno sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) pokrenula regionalni program pomoći cijepljenja protiv covida-19 za zapadni Balkan u vrijednosti od sedam milijuna eura.

S ovim novim projektom potpore za kampanju cijepljenja na zapadnom Balkanu u partnerstvo s WHO-om, EU nastavlja pomagati svojim partnerima u borbi protiv pandemije”, izjavio je povjerenik Europske komisije za proširenje i susjedstvo Oliver Varhelyi.

Projekt bi trebao pomoći regiji u pripremi za cijepljenje cjepivima koje dobije od Covaxa, globalne inicijative za pravednu raspodjelu cjepiva, ali i od zemalja članica EU-a.

Predviđa pomoć u izradi planova za razvoj testiranja, planova za izvanredne zdravstvene situacije, osposobljavanje zdravstvenih radnika te razvoj sustava upravljanja informacijama za uvođenje cjepiva.

Komisija navodi da je dosad zapadnom Balkanu dodijelila 70 milijuna eura za nabavu cjepiva i potrebne opreme za cijepljenje.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.