Tragično! Doktori su odbacili njezine simptome i optužili je da laže, ali sada je mrtva (SLIKE)

Njena priča mnogima je postala ideja vodilja i velika škola...

2016. posjetila je liječnika zbog toga što se loše osjećala, no on je odbacio njezine simptome i optužio ju da glumi. Rekao joj je da ne vjeruje da je bolesna i da sama izaziva simptome.

Tragično! Doktori su odbacili njezine simptome i optužili je da laže, ali sada je mrtva (SLIKE) Facebook / Stephanie Aston
8. 9. 2023

Stephanie Aston umrla je 1. rujna u svom domu u Aucklandu na Novom Zelandu nakon duge borbe s Ehlers-Danlosovim sindromom (EDS – rijetka genetska bolest vezivnog tkiva).Ovu bolest karakterizira činjenica da ju je vrlo teško otkriti, t.k. oboljeli često izgledaju potpuno zdravi, unatoč brojnim simptomima kao što su bolovi u zglobovima i mišićima, migrena, bolovi u trbuhu, nesvjestica i abnormalno ubrzan rad srca.

Označili so jo za hipohondra 

Aston je 2016. posjetila liječnika zbog toga što se loše osjećala, no on je odbacio njezine simptome i optužio ju da glumi. Rekao joj je da ne vjeruje da je bolesna i da sama izaziva simptome. Prema njegovim riječima, navodno je imala poremećaje u prehrani, lažno povišenu tjelesnu temperaturu, a lažne su bile i nesvjestice. Čak je poslana u psihijatrijsku ustanovu zbog navodnog samoozljeđivanja. “Osjećam se kao da mi je oduzeto dostojanstvo i da su moja prava ozbiljno povrijeđena”, rekla je tada za NZ Herald, dodavši da je situacija dodatno utjecala na njezino zdravlje. Žalila se i Zdravstveno-invalidskoj komisiji (HDC), no zahtjev joj je odbijen.

Postala idol za mnoge

Njezina je priča postala inspiracija za one koji pate od EDS-a ili sličnih nevidljivih medicinskih stanja, jer se zauzela za sebe unatoč iscrpljujućoj bolesti. Također je 2017. pomogla u osnivanju organizacije Ehlers-Danlos Syndromes New Zealand, koja pomaže svima sa sličnim stanjem, a organizacija je u subotu na društvenoj mreži objavila da je njihov suosnivač

 umrla

"S velikom tugom moramo objaviti da je Steph Aston preminula", napisali su na Facebooku i dodali: "Steph je pomogla u osnivanju ovog društva 2017. i pomagala ga voditi mnogo godina dok joj se zdravlje nije pogoršalo i više nije bila mogla pomoći. Ona je bila i on je svjetlo mnogima u našoj zajednici.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.