Apokalipsa kod Dubrovnika, buknuo veliki požar, na terenu 130 vatrogasaca

Nevjerojatne slike i video sa Srđa i planina oko Dubrovnika dok šumski požari prisiljavaju obitelji na evakuaciju. Zrakoplovi noćas i jučer predvečer nisu mogli sudjelovati u gašenju požara jer je vjetar bio prejak.

Apokalipsa kod Dubrovnika, buknuo veliki požar, na terenu 130 vatrogasaca Twitter/GillesVarone
27. 7. 2023

Na području Dubrovnika vatrogasci se bore s velikim požarom koji se u utorak navečer proširio zbog orkanskog vjetra.

Požar je tijekom noći gasilo oko 130 vatrogasaca, a zrakoplovi za gašenje morali su se povući zbog jakog vjetra Požar na području Župe dubrovačke u utorak poslijepodne i navečer se zbog orkanskog juga brzo proširio, a vatrogasci pokušavaju kontrolirati ga, osobito ondje gdje se približava kućama.

Zbog jakog vjetra u gašenju požara nisu mogli sudjelovati zrakoplovi, priopćili su u utorak navečer hrvatski vatrogasci.
 

Vatrogasci su od plamena uspjeli spasiti kuće u naselju Krstac, no vatra se širi dalje prema naselju Postranje, javlja Jutarnji list. Osim pripadnika Dubrovačkih vatrogasaca, u gašenju požara sudjeluju i vatrogasci iz Splita, Zadra i Šibenika, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.