Drugi ruše Plenkovića ispod stola, a Karamarko javno! HDZ dobio prvu otvorenu frakciju, jer bivši je odlučio srušiti sadašnjeg, a nagazio je i Kolindu i njen jogurt

Andrej Plenković dobio prvog javnog frakcijaša u HDZ-u! Tomislav Karamarko javno ruši Andreja Plenkovića, objavio kandidaturu za čelnika HDZ-a i stvara prvu javnu stranačku frakciju. Tomislav Karamarko javno izrekao da će mu biti protivnik na unutarstranačkim izborima! Što se mene tiče, nastavljam rušiti "antifašistički obrambeni zid". Vidimo se na unutarstranačkim izborima, napisao je danas na svom Facebook profilu Tomislav Karamarko kojeg je bez borbe s trona skinuo upravo Andrej Plenković

Drugi ruše Plenkovića ispod stola, a Karamarko javno! HDZ dobio prvu otvorenu frakciju, jer bivši je odlučio srušiti sadašnjeg, a nagazio je i Kolindu i njen jogurt Photo: Damir Sencar/PIXSELL
9. 11. 2019

Prenio: Borut Černelić

Photo: Damir Sencar/PIXSELL

Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a i Hrvatske vlade napisao je veliki post na svojoj Facebook stranici o rušenju Berlinskog zida. Prije 30 godina svijet je rušio jedan od najvećih zidova, a Karamarko je na simboličan način nastavio post kako će smjelo rušiti "antifašistički obrambeni zid" i kako se vidimo na unutarstranačkim izborima. I do sada je Plenković imao snažne oponente unutar stranke, no nikada do pojave današnjeg posta nitko mu se nije tako snažno, otvoreno i javno suprotstavio. Napisao je: - Danas obilježavamo 30. godišnjicu rušenja Berlinskog zida kao simbola podjele Europe na slobodarski, zapadni, demokratski dio i dio pod okrutnom čizmom nedemokratskog komunizma. Svakako, riječ je o događaju od povijesnog značaja za svijet. Bilo je to vrijeme kojem su jak pečat dali trojica velikih svjetskih državnika – Ivan Pavao II., Ronald Reagan i Helmut Kohl. Proces oslobađanja niza zemalja iza "željezne zavjese" bio je nezaustavljiv. I bivša država Jugoslavija bila je iza te "željezne zavjese".
Svjedoci smo kako se ovih dana bulumenta boraca za bolju prošlost upinje dokazati da je "Juga" bila "nešto drugo", pozitivnije, ugodnije i svakako (i danas) poželjnije. Pronicljivošću gusaka u magli, uvjeravaju nas kako je pitanje "željezne zavjese" pitanje pripadanja ili nepripadanja Varšavskom paktu. Ta zavjesa određena je karakterom pojedine države – je li bila demokratična i slobodna ili je bila jednopartijska diktatura. Jugoslavija je bila nedemokratična, autoritarna komunistička kreacija. Neka me netko uvjeri u suprotno. Samo molim da argumenti ne budu kako se u to vrijeme slobodno putovalo u Trst po traperice i Coca-Colu u limenci ili kako se ipak moglo konzumirati nekoliko vrsta jogurta.
No vratimo se Berlinskom zidu, koji je komunistička promidžba tada nazivala "antifašističkim obrambenim zidom". Kakva nevjerojatna zloporaba antifašizma u funkciji zatiranja osnovnih ljudskih sloboda i prikrivanja zle ćudi komunističke misli i prakse!
Na žalost, toliko toga podsjeća na današnju Hrvatsku. Je li "antifašistički obrambeni zid" srušen u Hrvatskoj kao i u Europi? Svakako ne. U Hrvatskoj je stvoreno ozračje u kojem je svako iznošenje istine o komunističkim zločinima i počiniteljima istih tretirano kao napad na antifašizam. Hrvatska nije akceptirala niti jednu konvenciju EU kojom se osuđuju komunistički zločini. A političkoj eliti puna su usta "europskih vrijednosti"... Koje su to vrijednosti? Proglašavanje Pavla Gažija počasnim građaninom Koprivnice ili publiciranje stupidnog uratka koji Miku Špiljka promovira u državnika?!
Demokratska borba je pred nama. Borba za slobodno društvo, s istim odmakom od svih totalitarizama, u kojem ćemo ponosno isticati da smo antifašisti, ali i antikomunisti. Siguran sam u to da ćemo u takvom ozračju lakše savladavati i nagomilane gospodarske i depopulacijske probleme koji prijete opstojnosti naše domovine.
- Što se mene tiče, nastavljam rušiti "antifašistički obrambeni zid". Vidimo se na unutarstranačkim izborima!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.