Svi u boj za narod svoj! I Plenković i Karamarko i Kovač i Brkić... i konačno brate, bez HNS-a i SDSS-a!

Ugledni HDZ-ovac i vrsni skulptor, Ivan Kujundžić pred Opći sabor vladajuće stranke zaziva jedinstvo i traži od Andreja Plenkovića da u "Lisinski" pozove ama baš sve Hadezovce, bivše i sadašnje, odbjegle i aktualne, a posebnu je želju izrazio za dolaskom Tomislava Karamarka koji je i sudskom presudom amnestiran od optužbi koje mu je prikačila Dalija Orešković i koja ga je smišljeno i uz saveznike otjerala iz politike!

Svi u boj za narod svoj! I Plenković i Karamarko i Kovač i Brkić... i konačno brate, bez HNS-a i SDSS-a! Photo: Damir Sencar/PIXSELL
8. 6. 2022

Foto: Damir Senčar / Pixell

Prenosimo u cjelosti status Ivana Kujundžića koji je poznat po demokršćanskim zdravim stavovima koji nikada nisu zagovarali cijepanje ni HDZ-a, a ni cjelokupne potentne hrvatske desnice!

ILI SALTO ILI MORTALE HDZ-a, KARAMARKA & PLENKOVIĆA


Uoči Sabora HDZ-a, zadnji je čas i posljednje vrijeme za okupljanje, od presudne važnost su duboke analize i suočavanje sa stvarnošću dotrajalosti političkog modela europskog mainstreama koji je ozbiljno rastočio europske pučane, kao i naš kršćansko socijalni identitet. Gotovo do neprepoznatljivosti uništio se ideološki prepoznatljivi okvir koji je u konačnici atomizirao desnicu, o čemu bi se na plenumu trebalo hrabrije čuti od pljeska dragom vođi. Treba nam novo okupljanje koje će nas vratiti izvorištu naše ideologije i svjetonazorskih vrijednosti!


Andrej, hic Rhodus, hic salta!


Jedna oslobađajuća presuda, učestala je medijska zanimanja za reaktiviranjem Tomislava Karamarka, koji je nedavno oslobođen svih Dalilinih optužbi, nakon čega može raspustiti kosu i bradu i ukoliko ima erosa, vratiti se politici kao Samson Dalili. Ali nitko pa ni sam on ni božica Temida Dalia, ne može vratiti trenutak, koji ga je sunovratio u političku tragediju iz koje se teško vraća, možda čudom, neke nove drame, poput Feniksa iz pepela.
No ovaj sabor može biti simboličan trenutak sve hadezeove pomirbe i okupljanja svih i pozicionara i disidenata, revolucionara i uzgoritih i povinutih, ministranata i drugih neznanih junaka.
Sabor HDZ-a mora biti susret takmaca i natjecanje u plenumu pameti političkih promišljanja a ponajmanje unaprijed dogovoreni odabir podobnim istomišljenika i veselih druženje u kafanskom sterilitetu bilo plenkista ili karamarkista ili kujundžija i kovača sreće ine političke sluganije.
Svi bismo morali biti predani demokratizaciji Sabora stranke i vizije šireg okupljanja, koje će doprinijeti pobjedi na prvim sljedećem izborima, na koji moraju biti pozvani svi na pobjedu ili slijedi nokaut i otrežnjenje na podu političke zbilje.
Bit će zanimljivo vidjeti hoće li strukture pozvati Tomislava Karamarka i disidente na Sabor stranke, a morali bi biti pozvan pa i u prošireno predsjedništvo Hdz-a,?! Jer ako se želi pobijediti mora se pokazati širokogrudnost!
Taj širi krug bitnih ljudi koji mogu doprinijeti ne samo kozmetici već istinskom okupljanju, posebno stoga što smo u nasušnoj potrebi šireg jedinstva naše nacionalne desne supstance na čije biračko tijelo rastočene desnice, hadezeovi disidenti imaju stanoviti utjecaj.


Na potezu je politički vrh HDZ-a, Plenković ali i svi mi!


Sabor HDZ-a ne smije poslužiti nikom i ni za čije partikularne interese, zakulisne igre ili pak samo u pozivu Karamarku, kojim će se tek dogoditi isprika i ispraviti elementarni ljudski propust, kojom ga nisu pozdravili na zadnjem skupu u Lisinskom, a pod čijim bi se aplauzom Nina Obuljen izabrala u novo predsjedništvo. To bi bila stara igra zabluda i novih prevara, poput novog vina u starim buradima, što bard Šeki kao odličan poznavatelj političkih gemišta sigurno jako dobro zna.
U Lisinskom HDZ tradicionalno ima velike skupove, čime se iznova svjedoči i demonstrira još uvijek ukorijenjenost narodnog pokreta, pa tako za nedavnog okupljanja u povodu 100. rođendana Franje Tuđmana, željelo se osvježiti energiju i naboj i to baš na obljetnici na koju je odlazeći Plenković pozivao Karamarka i to je dobro kao i njegov odaziv.
No ovo je bitan moment, možda posljednji tren HDZ-a u pokušaju širenja jedinstva na raspršenoj nacionalnom desnom spektru, koji vapi, za zajedništvom.
Sabor u Lisinskom svih Hadezeovaca, pozicionara i disidenata pa i time Karamarkov dolazak, ako se dogodi, figurativno bit će kao ozračje metaforičkog pozdrava zajedništvu, koji zaziva političko jedinstvo Hdz-a i hrvatske desnice.


...i konačno brate, bez HNS-a i SDSS-a!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.