Očekuju se velike poplave!!! Drava u Sloveniji već poplavljuje, Hrvatsku neće zaobići veliki vodeni val

Oglasile su se sirene upozorenja: očekuju se velike poplave, jeste li u ovim područjima? Zbog porasta Drave sirene upozorenja oglasile su se u Dravogradu i Vuzenici. Hrvatska pred naletom vodenog vala koji stiže iz Slovenije.
 

Očekuju se velike poplave!!! Drava u Sloveniji već poplavljuje, Hrvatsku neće zaobići veliki vodeni val Bobo/Jure Banfi
3. 11. 2023

Zbog sve većeg protoka rijeke Drave, u Dravogradu i Vuzenici oglasile su se sirene koje upozoravaju na opasnost.

"Budući da očekujemo daljnje povećanje protoka Drave, predlažemo da građani na područjima ugroženim poplavama vode računa o poduzimanju mjera zaštite od mogućih poplava", priopćio je Centar za obavješćivanje. Na hidroelektrani Vuzenica elektrane 1.521 kubni metar u sekundi prolazi, navodi i Regionalni centar za informiranje Slovenije.

Vodeni val putuje prema Hrvatskoj

Agencija Republike Slovenije za okoliš izdala je za danas crveno hidrološko upozorenje za cijelo područje rijeke Drave u Sloveniji, jer se očekuju velike poplave. Prema prognozama hidrologa, protok rijeke Drave u jutarnjim satima iznosit će do 1800 kubičnih metara u sekundi, a povećat će se i dotoci Drave u Sloveniji

.

Već u četvrtak poslijepodne iz Općine Dravograd priopćili su da su zaprimili obavijest o predviđenom porastu protoka rijeke Drave te da će se, kada rijeka dosegne protok od 1200 kubika u sekundi, oglasiti sirenom općom znak opasnosti. Kako navode iz općine, očekuju se poplave na najugroženijim dijelovima Ribiške poti i uz rijeku Mežu. Dravogradski vatrogasci u pripravnosti su od četvrtka navečer, pijesak i vreće danas su dostupni građanima na poznatoj lokaciji ispod mosta kod dravogradske pošte.Živo sjećanje na katastrofalno izlijevanje rijeke Drave početkom studenog 2012. godine.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.