DP "smrdi" na četništvo i HDZ sluganstvo, a da bi surađivali moraju maknuti Radića i Vujnovca, Krišto mu odgovara

VIDEO: Učenik i student u vrijeme rata razvalio hrvatskog branitelja! Nino Raspudić poznat po marami palastinki, kapi u stilu Che Guevare i knjizi Chomskog tvrdi da Mario Radić, tajkun, odvaljuje uz cajke!

Druži se s obožavateljima četnika Gajića i kao takav nimalo ne liči na istinskog desničara kojem je cilj mijenjati Hrvatsku i srušiti HDZ. Protiv Karoline Krišto nema ništa protiv.

DP "smrdi" na četništvo i HDZ sluganstvo, a da bi surađivali moraju maknuti Radića i Vujnovca, Krišto mu odgovara Podcast Velebit / screenshot
24. 1. 2024

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić gostovao je na podcastu Velebit kod Marka Jurića i razvalio Domovinski pokret, posebice Maria Radića te Pavo Vujnovca.

 Još jednom je ponovio da ne dolazi u obzir postizborna koalicija s HDZ-om te je objasnio zašto Most ne može surađivati s Domovinskim pokretom.

Upozorio je da je HDZ već dogovorio postizbornu koaliciju s Domovinskim pokretom i manjincima, ali da im to neće biti dovoljno za sastavljanje Vlade. 

“To je već dogovoreno. Imali ste famoznu izjavu Milorada Pupovca koji je rekao da da ga je život naučio da ništa ne može isključiti. A Penava je eksplicitno rekao da može s HDZ-om, SDP-om pa čaki s Katarinom Peović”, izjavio je Nino Raspudić. Zatim je reagirao na voditeljevu konstataciju da je i Grmoja nešto slično rekao.

” Nisam siguran da je Grmoja rekao. Mi smo izloženi jednoj nevjerojatnoj kampanji laganja i manipuliranja”, naglasio je Raspudić dodajući da ima dobru suradnju sa svim oporbenim strankama i zastupnicima desno od centra osim s Domovinskim pokretom.

“S Karolinom Vidović Krišto dobro surađujemo cijeli mandat. Mi smo potpisivali njezine inicijative, a ona naše. Domovinski pokret da bi ušao u te kombinacije morao bi napraviti par odreknuća. Oni se prvo moraju odreći Pavla Vujnovca. Zatim se moraju odreći Marija Radića i njegovih poslovnih interesa. Moraju se odreći turbo folka i moraju se odreći četništva”, rekao je Raspudić. Voditelj emisije je tražio objašnjenje za “odreknuća od četništva”.

“Mi smo vidjeli dramatičan istup Mlinarića Ćipe o knjizi “Krajina”, a onda Hasanbegović u Novom listu kaže da se ne slaže s njim i obavještava javnost da je on autoru te knjige prije deset godina recenzirao knjigu o Draži Mihajloviću. Pa onda neka se oni između sebe dogovore jesu li ti autori iz Beograda dobri i treba li s njima znanstveno surađivati i recenzirati im knjige ili su oni propagatori velikosrpstva i četništva zbog čega Ćipe tobože pada u nesvijest u Saboru”, rekao je Raspudić.

”A turbo folk ne trebam ni objašnjavati. Tragikomično je bilo da isti dan kada Domovinski pokret Splitsko dalmatinske županije izlazi s nekom inicijativom protiv nekog turbo folka i cajki, izlaze snimke na kojima vidimo da se Mario Radić odvaljuje uz Hanku Paldum. A njihov glavni tajnik (Josip Dabro op.a.) naizust pjeva pjesmu nekog četnika Gajića, dakle ne običnog srpskog pjevača. I zna sve napamet. Kao što mi znamo Oče naš, tako on zna Gajićev tekst”, zaključuje Raspudić. Ovaj fragment o borbi za primat na desnoj političkoj sceni prenio je iz intervjua Marka Jurića, portal Teleskop.hr https://teleskop.hr/hrvatska/nino-raspudic-objasnio-kako-je-uslikan-u-ljevicarskom-outfitu/

U vrijeme rata školovao se u Italiji i studirao u Zagrebu

Nino Raspudić rodio se u Mostaru 1975. godine, gdje je završio osnovnu školu, a maturirao je u Trevisu u Italiji. U Zagrebu je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1999. godine diplomirao filozofiju i talijanski jezik i književnost, 2004. godine magistrirao, a doktorirao je 2008. godine. Profesor je na katedri za talijansku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, stoji na web platformi Mosta. Poznato je njegovo objašnjene fotografije koja je nastala u njegovim mladim danima kad je po njemu samo iz protesta na jednoj konferenciji odjenuo maramu a la Jasser Arafat, te kapu a la Che Guevar. Tvrdi kako HDZ svako malo pokušava iskoristiti tu fotografiju i prikazati ga u sasvim drugom svjetlu nego što je zapravo.

Kako god, očito je da bitka na desnici uzima maha te da se za poziciju glavnog oponenta profiliraju dvije stranke, Most i HDZ koje očito neće imati potrebu surađivati na istom cilju. I jedni i drugi u više su navrata ustvrdili kako im je primarni cilj srušiti višegodišnju HDZ vladavinu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.