Od Škorinih 16 do Radićevih samo 6, a najnoviji otkaz Domovinskom pokretu uručio je General

Teška "bježanija" iz  Domovinskog pokreta ne prestaje. Sada ih je samo 37,5 % od početnih 16! Ante Prkačin najnovija je pobjegulje, a njegov razlog zašto ga tamo nitko više tamo ne može zadržati sve najbolje objašnjava:

Ja koji se ne bojim ni vatre ni vode, ni puške ni noža, pred svaku saborsku sjednicu bojim se hoće li se pojaviti neka stranačka veličina koja će reći da bi bilo bolje i da je odlučeno da umjesto mene govori netko drugi, e sad široko im polje. Eto i ono malo vremena što sam im do sada uzimo” , rekao je Ante Prkačin.

Od Škorinih 16 do Radićevih samo 6, a najnoviji otkaz Domovinskom pokretu uručio je General Kristina Stedul Fabac AGENCY Pixsell
12. 4. 2023

Domovinski pokret silno se trudi nametnuti se kao opcija koja bi pred iduće parlamentarne izbore trebala okupiti i predvoditi desne političke stranke. Čini se, međutim, da im teško ide sačuvati i ono što već imaju od kadra pa nam je tako njihov zastupnik Ante Prkačin danas potvrdio da je napustio Domovinski pokret i tvrdi kako ga više nitko ne može nagovoriti da se vrati u tu stranku.

Ante Prkačin napustio je Domovinski pokret. Nakon što je dao neopozivu ostavku u stranci, za Hrvatski glasnik objasnio je razloge odlaska.

“Ja koji se ne bojim ni vatre ni vode, ni puške ni noža, pred svaku saborsku sjednicu bojim se hoće li se pojaviti neka stranačka veličina koja će reći da bi bilo bolje i da je odlučeno da umjesto mene govori netko drugi. E, sad, široko im polje. Eto im i ono malo vremena što sam im do sada uzimao”.

A razlog je, kako nam je objasnio, to što mu se više puta dogodilo da ga je stranka onemogućila da istupa u ime kluba Domovinskog pokreta, javlja Večernji list.

– Dugo vremena sam to tolerirao iako se često događalo da se pripremim za istup u ime Kluba, da bi mi netko priopćio kako će u ime stranke ipak istupiti netko drugi. Koliko se to često događalo pokazat će statistika, no potvrđujem da sam definitivno otišao iz Domovinskog pokreta i da me nitko više tamo ne može zadržati – rekao nam je Prkačin. Zastupnik najavljuje da će sve pobliže objasniti na konferenciji za novinare ovih dana. 

Domovinski pokret je sa svojom koalicijom na parlamentarnim izborima 2020. osvojio čak 16 zastupničkih mandata, no ekipa se počela razilaziti praktički u izbornoj noći da bi ih nakon današnjeg Prkačinovog odlaska u klubu ostalo svega šestorica zastupnika.  

Izabrani zastupnici koalicije okupljene oko Domovinskog pokreta bili su:

1. izborna jedinica: Zlatko Hasanbegović (DP)
2. izborna jedinica: Miroslav Škoro (DP), Milan Vrkljan (DP)
3. izborna jedinica: Davor Dretar (DP)
4. izborna jedinica: Vesna Vučemilović (DP), Krešimir Bubalo (DP), Mario Radić (DP)
5. izborna jedinica: Ivan Penava (DP), Marijan Pavliček (HS), Ružica Vukovac (DP)
6. izborna jedinica: Stjepo Bartulica (DP), Željko Sačić (HS)
7. izborna jedinica: Ante Prkačin (DP)
8. izborna jedinica: nitko
9. izborna jedinica: Hrvoje Zekanović (HS), Karolina Vidović-Krišto (nez.)
10. izborna jedinica: Ruža Tomašić (HS)

Koalicija okupljena oko Domovinskog pokreta osvojila je ukupno 16 mandata, od čega članovima Pokreta pripada čak 12 mandata, a preostala 4 pripadaju Hrvatskim suverenistima.

Umjesto tri izabrana zastupnika u Sabor su otišli zamjenici, pa je tako Krešimira Bubala zamijenio Stipo Mlinarić Ćipe, Marija Radića, Daniel Spajić, a Ružu Tomašić Marko Milanović Litre.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.