Duge godine na lancu na Reksu su učinile svoje: kad pas ne može učiniti najprirodnije stvari umjesto njega...

Trebaju li psi biti na lancu! Mnogi psi cijeli život provedu na lancima, u ulozi čuvara, bez šetnje, bez interakcije s drugim psima i ljudima. Pogledajte kakve su posljedice.

"On doslovno "ne zna" mirisati, a stalno prati našu Renu kamo će je štrumf odvesti, a onda i njega Reks spusti na zemlju. Lanci štite imovinu, ponekad i psa, od nesreće, ali također ga ubijaju tiho i polako..."


 

Duge godine na lancu na Reksu su učinile svoje: kad pas ne može učiniti najprirodnije stvari umjesto njega... Facebook
26. 3. 2024

Iako novi Zakon o zaštiti životinja  zabranjuje verige, ništa se nije promijenilo zbog njega u ovom trenutku. Naime, psi koji su od sada upisani u Središnji registar pasa ne smiju se vezati na lance, dok postojeći mogu živjeti na lancima još dvije godine (od dana stupanja na snagu zakona). uloga je biti čuvar (tehnologija je puno učinkovitije i puno humanije rješenje) često provedu cijeli život bez šetnje. S vremenom, godinu za godinom, odvikavaju se od - biti psi. “Nakon svih ovih godina koje je proveo na lancu, odučio je jednu od najbitnijih stvari u svijetu pasa – njušiti”, napisali su iz Instituta Muri u nedavnoj objavi u kojoj su rasvijetlili priču o psiću Reksu. , koju ponovno u pseći život uvodi pas Rena.

"On doslovno "ne zna" mirisati, a stalno prati našu Renu kamo će je štrumf odvesti, a onda i njega Reks spusti na zemlju. Lanci štite imovinu, ponekad i psa, od nesreće, ali također ga ubijaju tiho i polako...", napisali su uz gornju fotografiju i dodali kako ne smijemo zaboraviti da psi trebaju mirisati i istraživati. Nažalost, čak i neki psi koji žive u uređenom okruženju, kao obitelj članovi, nisu u potpunosti osposobljeni za miris. Jeste li ikada primijetili kako požurujete svog psa u šetnji i povlačite ga kada želi ponjušiti? Šetnja mora biti prvenstveno za psa. Psu je njuškanje jako potrebno, to je njegov način učenja o svijetu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.