Braća posjećuju "zapuštenog" psa, koji bi bez njih "tanko piškio" (pogledajte radost i zahvalnost ovog psa kad ih ugleda)

Priča dolazi s ruba općine Ravne na Koroškom i primjer je kako se ipak može brinuti za nedužna bića - samo da čovjek ima razuma, odgovornosti i neizmjerne ljubavi prema životinjama.

Braća posjećuju "zapuštenog" psa, koji bi bez njih "tanko piškio" (pogledajte radost i zahvalnost ovog psa kad ih ugleda) Društvo proti mučenju živali Korošče/Facebook/posnetek zaslona
17. 1. 2024

Koruško društvo za borbu protiv okrutnosti prema životinjama objavilo je emotivan video koji grije srce. Uz njega su napisali: “Godinu i pol dana svaki dan dva naša člana (braća ljubitelji životinja) odlaze u posjet psima (naravno uz dopuštenje) na periferiji općine Ravne na Koroškom, jer inače bi bila još mršavija." Dodali su kako vode računa o dugim šetnjama, hrani i vodi, ima topao, mekan krevet, a napravili su joj i novu izoliranu kućicu. Video u nastavku govori više od bilo koje riječi.

Volonteri koji pomažu životinjama neizostavni su u našem današnjem sustavu i doista su njihovi anđeli. Već smo pisali o tome da odricanje onih koji skrbe o napuštenim životinjama nema granica. Ponekad životinje ostaju sa svojim vlasnicima, a čuvari zoološkog vrta redovito pokušavaju održati njihov život na pristojnoj razini. U Sloveniji još uvijek ima puno napuštenih i nevlasnika. Neki ljudi nemaju empatije za njih. Na primjer, kakva osoba baca mačiće usred polja? Ovo je samo jedan odvratan primjer kakve prizore imaju skloništa i udruge. Iako i jedni i drugi neprestano pokušavaju podići svijest - kako o važnosti odgovornog skrbništva, tako i o važnosti sterilizacije i kastracije - u stvarnosti je situacija još uvijek prilično loša.Prije nekog vremena Jurij Juhant iz Skloništa Horjul rekao nam je u intervjuu kako se iz godine u godinu suočavaju s hrpom napuštenih mačića, ali i odraslih mačaka, a situacija je također prilično loša na području pasa.Dok se sve ne posloži na sustavnoj razini, do tada će volonteri poput braće sa videa biti neizostavni. Bez njih bi mnogo više životinja "tanko škripalo" ...

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.