Đoković priznao: Unatoč zarazi, izašao sam u javnost, sada mi je jasno da sam pogriješio

Novak Đoković je na svom Instagram profilu objavio izjavu u kojoj je priznao da je prekršio karantenu i da se nije pridržavao preporuka o izolaciji u slučaju zaraze koronavirusom. Objasnio je i zašto je na obrascu zaokružio da 14 dana prije odlaska u Australiju nije putovao u inozemstvo, iako podaci govore da to nije tako.
 

Đoković priznao: Unatoč zarazi, izašao sam u javnost, sada mi je jasno da sam pogriješio Novak Đoković/Instagram
12. 1. 2022

"Osjećao sam se dužnim dati intervju za L'Equipe jer nisam želio razočarati novinara", rekao je Đoković u izjavi. "Omogućio sam sigurnu udaljenost i nosio masku, skinuo sam je samo radi fotografije."

 

Đoković je priznao da je 16. prosinca bio pozitivan na koronavirus, te da se ipak dva dana kasnije susreo s novinarom na intervju, kršeći propisanu karantenu, a Srbin je odlučio snimati jer je uvjeren da kruže dezinformacije. Rekao je i da je njegov agent prilikom ispunjavanja obrasca nehotice zaokružio pogrešnu kutiju, tvrdeći da Đoković nije otputovao u inozemstvo 14 dana prije odlaska u Australiju.

"Ovo je dezinformacija koju treba ispraviti. Uglavnom zbog moje prisutnosti u Australiji i želim odgovariti na pitanja koja su jako bolna za moju obitelj", napisao je Đoković, ističući da je učinio sve što je mogao da osigura sigurnost.

Pročitajte još: Đokovičeva saga se zapleta: "Novakova QR koda je nadvse sumljiva!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Zarazio se najvjerojatnije na košarkaškoj utakmici

Zaraza se navodno dogodila 14. prosinca, kada je prisustvovao košarkaškoj utakmici na kojoj je bilo zaraženo dosta ljudi.

"Iako nisam imao simptome, 16. prosinca sam napravio brzi test na antigen, koji je bio negativan. Kao dodatnu mjeru opreza, istog dana sam napravio PCR test. Sutradan sam bio na teniskom događaju u Beogradu, gdje sam prezentirao nagrade djeci. Napravio sam brzi test na antigen, koji je bio negativan. Nisam imao simptome, osjećao sam se dobro, a rezultat PCR testa sam dobio tek nakon ovog događaja", brani se Đoković.

Đoković se još uvijek nada da će moći obraniti naslov na Australian Openu sljedećeg tjedna i već vrijedno trenira.

Pročitajte također:  https://www.startnews.hr/news/voditelja-nista-vedela-da-ju-snemajo-kamere-ujele-dokovic-je-lazniva-kaca-in-da-kreten-je/

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.