Principi vrijede više od lovorika! Spreman sam žrtvovati i najveće trofeje, no cijepiti se neću. Uvijek sam podržavao slobodu izbora u onome što unosimo u svoja tijela

Novak Đoković u razgovoru za britanski BBC, svjetski No.1 u tenisu rekao je da se ne želi povezivati ​​s pokretom protiv cijepljenja, ali ako bude prisiljen na cijepljenje, spreman je propustiti najveća teniska natjecanja. “Nikad nisam bio protiv cijepljenja. Razumijem da svi pokušavaju ukrotiti virus na globalnoj razini i nadamo se da ćemo uskoro vidjeti kraj pandemije"
 

Principi vrijede više od lovorika! Spreman sam žrtvovati i najveće trofeje, no cijepiti se neću. Uvijek sam podržavao slobodu izbora u onome što unosimo u svoja tijela Novak Đoković/Instagram
15. 2. 2022

Trenutno najbolji tenisač svijeta i osvajač 20. grand slam turnira, inzistira na poziciji koju je branio prošli mjesec kada je deportiran iz Australije zbog spora oko statusa cijepljenja. Bio sam stvarno tužan i razočaran kako je sve završilo za mene u Australiji, rekao je za BBC.
 

BBC je upitao Novaka Đokovića je li spreman žrtvovati svoje sudjelovanje u velikim kup utakmicama poput Wimbledona i French Opena, na što je on odgovorio: "Da, ovo je cijena koju sam spreman platiti." nije protiv cijepljenja i da bio je cijepljen kao dijete. "Uvijek sam podržavao slobodu izbora u onome što unosimo u svoja tijela."

Đoković je napomenuo i da se nada da će se s vremenom mijenjati uvjeti budućih turnira te da se nada da će tenis moći igrati još dugi niz godina. No, potvrdio je da je spreman propustiti priliku da postane statistički najbolji tenisač svih vremena, rekavši da principi vrijede više od lovorika. Rafael Nadal koji je osvojio 21 grand slam je trenutni statistički No.1, a na BBC-ju su pitali Đokovića i zašto je spreman toliko žrtvovati. Odgovorio je: "Zato što su načela odlučivanja što ću sa svojim tijelom važnija od bilo koje titule ili bilo čega." Dodao je da je oduvijek bio predan wellnessu, kvalitetnom i zdravom životu i zdravoj prehrani. Ostavlja otvorenu mogućnost cijepljenja u budućnosti, jer, kako kaže, “kolektivno tražimo najbolje moguće rješenje za okončanje covida.” Dodaje: “Nikad nisam bio protiv cijepljenja. Razumijem da svi pokušavaju ukrotiti virus na globalnoj razini i nadamo se da ćemo uskoro vidjeti kraj pandemije"
 

izvor: BBC

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.