Dodijeljene stipendije za deficitarna zanimanja

Grad Zagreb danas je dodijelio 84 stipendije učenicama i učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja 

Dodijeljene stipendije za deficitarna zanimanja Grad Zagreb
4. 4. 2019

Učenicama i učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je uručio Stipendije Grada Zagreba za ovu školsku godinu.

Kako je tom prilikom kazao, Grad Zagreb već 15 godina stipendira učenike deficitarnih zanimanja, a do sada ih je ukupno dodijeljeno 1657. "Drago mi je da se ovogodišnja dodjela stipendija odvija upravo u vrijeme održavanja Zagrebačkog obrtničkog sajma na Velesajmu. Stipendija za učenike prvih razreda iznosi tisuću kuna, za druge 1.300 i za treće razrede 1.600 kuna mjesečno", istaknuo je Bandić, zaključivši da je to nagrada za postignute rezultate.

Prema riječima učenika Darija Krkača iz Obrtničko industrijsko graditeljske škole, stipendija zasigurno pomaže u radu i obrazovanju, a ujedno služi kao poticaj za daljnje školovanje i usavršavanje u struci.

Na temelju natječaja stipendije su dobile 84 učenice i učenika srednjih škola za zanimanja alatničar, automehatroničar, bravar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, galanterist, kemijski čistač, krojač, ličilac-soboslikar, mesar, monter suhe gradnje, pekar, plinoinstalater, staklar, tesar, vodoinstalater i zidar.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.