Dodijeljene Stipendije Grada Zagreba

Najbolji učenici srednjih škola, studenti i doktorandi danas su primili Stipendije Grada Zagreba 

Dodijeljene Stipendije Grada Zagreba Grad Zagreb
27. 3. 2019

Gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas u Gradskoj skupštini stipendije Grada Zagreba za izvrsnost učenicima srednjih škola, studentima i doktorandima za školsku, odnosno akademsku godinu 2018/2019.

Za izvrsnost je ove godine dodijeljena 191 stipendija, od čega su 84 učeničke, 100  studentskih i 7 doktorandskih. Učenička stipendija iznosi 2.895 kuna, studentska 3.980, a doktorandska 4.704 kuna mjesečno.

Zaželjevši da im stipendija osigura još uspješnije školovanje i u konačnici uspješniji i plodniji znanstveni rad, Bandić je istaknuo kako je društvena odgovornost svakog od nas jačati resurse socijalne politike te kreirati ovakve i slične poticajne mjere koje su u konačnici na dobrobit svih građana, a posebno mladih koji traže sustavnu skrb i ulaganja.

Podsjetimo, Stipendija Grada Zagreba dodjeljuje se učenicima i studentima od 1992. godine, a od 2007. i studentima doktorskog studija. Brojni stipendisti danas su ugledni sveučilišni profesori, znanstvenici i istaknuti javni djelatnici.

Do sada je, uključujući i ovu školsku godinu, dodijeljena ukupno 3841 stipendija, i to 1698 učenicima, 2080 studentima i 63 stipendije studentima doktorskog studija, za što je izdvojeno 314,5 milijuna kuna.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.