Dakar 2023: Loeb zbog nestrpljivosti završio na boku pred samim ciljem, a vodio je. 20 minuta za popravak unazadilo ga je 8 mjesta

Etapnu pobjedu odnio je Nasser Al-Attiyah koji je tako svoju prednost u ukupnom zbiru povećao na dobre 22 minute. Drugo mjesto zauzeo je Carlos Sainz, dok je treći bio njegov timski kolega Stephane Peterhansel. DSebastian Loeb imao je pegulu, jer se zavrtio i prevrnuo svega koji kilometar pred ciljem, a do tog trenutka je vodio!

Dakar 2023: Loeb zbog nestrpljivosti završio na boku pred samim ciljem, a vodio je. 20 minuta za popravak unazadilo ga je 8 mjesta A.S.O.
5. 1. 2023

Današnja Dakar etapa ponovno se vozila u okolici grada Ha'ila, kako je i najavljeno, samo što je današnja petlja bila nešto duža. Pred trkačima je bilo ukupno 645 kilometara, od čega 373 trkaća, gdje se mjerilo vrijeme. A riječ je o prilično brzoj etapi, jer su je najbrži vozači prošli za oko četiri i četvrt sata. Među njima je ni ovoga puta izostao jedan od najvećih osmoplasiranih ovogodišnje utrke (ovaj put zbog vlastite pogreške), Sebastien Loeb, koji se svojim trkaćim automobilom prevrnuo na bok, oštetivši jednu od guma. Pogreška ga je koštala 20 minuta. Bez nje bi bio na vrhu poretka etape. Ovako je bio deveti, 19 minuta i 58 sekundi pobjednika.

Etapnu pobjedu odnio je Nasser Al-Attiyah koji je tako svoju prednost u ukupnom zbiru povećao na dobre 22 minute. Drugo mjesto zauzeo je Carlos Sainz, dok je treći bio njegov timski kolega Stephane Peterhansel. Očito oba natjecatelja polako hvataju svoj ritam (u ukupnom poretku zauzimaju drugo i četvrto mjesto), no do kraja rallya trebat će pokazati nešto više za napad na vrh.Brza etapa bila je iznimno naporna za motocikliste. Osvojio ga je Francuz Adrien Van Beveren (osvojivši prvu ovogodišnju etapnu pobjedu), a većina natjecatelja je cijeli dan napadala i tjerala svoje motore do maksimuma. Mason Klein je nakon završetka etape otvoreno priznao kako je nekoliko puta razmišljao o tome da se malo odmori, ali je na kraju dovezao do cilja bez zaustavljanja i osvojio treće mjesto s pet minuta zaostatka.
 

Jučerašnji pobjednik Joan Barreda Bard pak nije uspio jučerašnju formu ponoviti. Trkač Honde prvi je krenuo na etapu, pa je imao problema s navigacijom, a posljedično su ga uhvatili i drugi trkači. Povrh svega, 30 kilometara prije cilja pao je i udario glavom o tlo, ali se uz pomoć suigrača uspio sabrati i nastaviti do cilja. Završio je 14. Skyler Howes (danas šesti) zadržao je vodstvo u ukupnom poretku ispred Benavidesa i Kleina.Sutra natjecatelje čeka pravi pakao. Pred njima je 876 kilometara duga etapa od Ha'ila do Al Duwadimija, najduža na ovogodišnjoj utrci, na kojoj će se voziti specijal dug 467 kilometara. Brzine će i sutra biti velike, a monotoniju će uljepšati dobra količina pješčanih dina. Definitivno faza u kojoj bi se mogle pojaviti značajne razlike.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.