Može li Ukrajina biti nova Hrvatska? Emotivan nastup pred novinarima: "Danas je Ukrajina, sutra možeš biti i ti"

Danas u Ukrajini, jučer u Afganistanu, a sutra možda i u tvom stanu, parafrazirao je Oleksandr Zinčenko čuvenu rečenicu s kojom su nas plašili godinama. Najbolji nogometaš Ukrajine i član Manchester Citya zajedno s ostatkom momčadi želi otići na Svjetsko prvenstvo i podariti malo veselja Ukrajincima, koji to u ovim trenutno teškim uvjetima zaslužuju.

Sve neodoljivo podsjeća na 1998. kada je Hrvatska u sličnim uvjetima eksplodirala na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj i učinila nas poznatim u Svijetu.

Može li Ukrajina biti nova Hrvatska? Emotivan nastup pred novinarima: "Danas je Ukrajina, sutra možeš biti i ti" Twitter/B/R Football
1. 6. 2022

Ukrajinski nogometni reprezentativac Oleksandr Zinčenko briznuo je u plač na konferenciji za novinare uoči polufinalne utakmice dodatnih kvalifikacija između njegove i škotske reprezentacije.

"Svaki Ukrajinac želi isto - zaustaviti ovaj rat. Razgovarao sam s ljudima iz različitih zemalja, iz cijelog svijeta, i razgovarao sam s nekom ukrajinskom djecom koja jednostavno ne razumiju što se događa u Ukrajini," kazao je Zinčenko.

"Želio bih također reći da mnoge zemlje to možda ne razumiju, danas je to Ukrajina, a sutra možete biti vi. Zato moramo biti jedinstveni i moramo potpuno pobijediti agresiju", rekao je reprezentativac Ukrajine

U 20.45 danas odmjerit će se Ukrajina i Škotska, a pobjednik ovog susreta u finalu dodatnih kvalifikacija igrati će protiv Walesa. Tko pobijedi ide u Katar. Podsjetimo, ova utakmica bila je na rasporedu u ožujku, ali je odgođena zbog ruske invazije Ukrajine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.