CRVENI CIKLUS ZAGREBAČKE FILHARMONIJE - Ovog petka u Tvornici kulture izvedba tri od ukupno šest Brandenburških koncerata Johana Sebastiana Bacha

U petak, 12. ožujka s početkom u 19:30 sati, Zagrebačka filharmonija izvest će neke od najljepših skladbi koje nam je razdoblje baroka ostavilo - tri od ukupno šest Brandenburških koncerata Johana Sebastiana Bacha za komorni orkestar: Koncert br.6 u B-duru, Koncert br.3 u G-duru i Koncert br.1 u F-duru. Pod umjetničkim vodstvom koncertnog majstora Zagrebačke filharmonije, Martina Draušnika, pretplatnici Crvenog ciklusa prepustit će se sjajnom glazbenom doživljaju.

CRVENI CIKLUS ZAGREBAČKE FILHARMONIJE - Ovog petka u Tvornici kulture izvedba tri od ukupno šest Brandenburških koncerata Johana Sebastiana Bacha Zagrebačka filharmonija
11. 3. 2021

Martin Draušnik, svestrani je glazbenik čije se polje djelovanja proteže od solističkih nastupa i recitala preko brojnih komornih sastava pa sve do koncertnog majstora različitih komornih i simfonijskih orkestara.

Solistice – Lucija Brnadić i Hiwote Tadesse, sjajne umjetnice iz prvog reda dionice viola Zagrebačke filharmonije vratit će vas barem na kratko u razdoblje glazbenog baroka.

Markgrof Christian Ludwig od Brandenburga bio je kultivirana i glazbeno obrazovana osoba, a držao je vlastitu kapelu u dvorcu Charlottenburg u Berlinu. S Johannom Sebastianom Bachom susreo se 1719., za skladateljeva boravka u Berlinu, kamo je Bach došao preuzeti novo čembalo za dvor u Köthenu, berlinskog graditelja Michaela Mietkea. Markgrof ga je u toj prigodi, prema Bachovu svjedočanstvu (koje je zabilježio u posveti zbirke), zamolio da mu pošalje “nešto svoje glazbe“, a Bach je odgovorio dvije godine kasnije ciklusom tzv. Brandenburških koncerata.

Ovotjedni koncert održat će se u Tvornici kulture, u Šubićevoj ulici 2, a ulaz za publiku je iz ulice Ljudevita Posavskog

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.