Zagrepčanin iz Salzburga s adresom u Amsterdamu u Lisinskom svira Straussa, Schuberta i Lazića

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Davida Danzmayra i Dejan Lazić za klavirom izvest će, u petak 8. ožujka 2019. s početkom u 19:30 u Vatroslavu Lisinskom, djela Schuberta, Straussa i Lazića. Orkestrom će ravnati majstor dirigent David Danzmayr, a za klavirom biti Dejan Lazić, pijanist i kompozitor rođen u Hrvatskoj, naturalizirani Austrijanac, danas stanovnik Nizozemske

Zagrepčanin iz Salzburga s adresom u Amsterdamu u Lisinskom svira Straussa, Schuberta i Lazića dejan lazic/facebook
7. 3. 2019


U sklopu koncerata iz Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog ovoga petka na programu će se naći djela Franza Schuberta: Rosamunde, uvertira, Dejana Lazića: Koncert za klavir i orkestar u istarskom stilu, op.18, Franza Schuberta: 8. simfonija u d-molu, D.759, Nedovršena te Richarda Straussa: Kavalir s ružom, orkestralna suita, op.59.
Orkestrom će ravnati majstor dirigent David Danzmayr, a za klavirom biti Dejan Lazić, pijanist i kompozitor rođen u Hrvatskoj, naturalizirani Austrijanac, danas stanovnik Nizozemske. Uz poznata djela glazbenih velikana Schuberta i Straussa, zagrebački ljubitelji ozbiljne glazbe imat će prigodu na ovom koncertu čuti i autorsko djelo Dejana Lazića u njegovoj izvedbi.
Dejan Lazić rođen je 1977. godine u Zagrebu u obitelji glazbenika, a svoje glazbeno odrastanje proveo je u jednom od najljepših austrijskih gradova, u Salzburgu gdje je studirao na Mozarteumu. Sadašnja mu je adresa u Amsterdamu. Pijanist i kompozitor, Dejan Lazić stekao je ugled na međunarodnoj glazbenoj sceni, a muzicirao je s mnogim poznatim orkestrima diljem svijeta, poput Budimpeštanskog Festivalskog orkestra, Roterdamske filharmonije i Filharmonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra Birminghama, orkestrom Švedskog radija, Danskim nacionalnim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, te Australskim komornim orkestrom, a surađivao je s velikim dirigentskim imenima. Kao solista imao je zapažene nastupe kao komorni glazbenik. S Nizozemskim komornim orkestrom održao je recital u amsterdamskom Concertgebouwu, londonskom Queen Elizabeth Hallu, u Münchenu, Washingtonu, te Montrealu, Tokiju, Pekingu i Istanbulu.
Dejan Lazić, čije će autorsko djelo Koncert za klavir i orkestar u istarskom stilu, op.18 imati prilike čuti zagrebačka publika u njegovoj izvedbi, vrlo je plodan i kao kompozitor. Skladao je kompozicije za klavir, orkestralna djela kao i komornu glazbu.

Kao i svaki puta do sada, prije koncerta u petak, s početkom u 19:00 sati u predvorju Velike dvorane na predkoncertnom razgovoru maestro David Danzmayr i pijanist Dejan Lazić razgovarat će s predstavnicima medija i ljubiteljima glazbe o svojim umjetničkim viđenjima ovotjednog koncerta iz Crvenog ciklusa.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.