- Zaraza s omikronon nije zamjena za cijepljenje! To naprosto ne pije vodu i nije se dobro u tako što pouzdati

Christian Drosten, vodeći njemački No.1 stručnjak za pandemiju i čuveni imunulog sa sveučilišne klinike "Charité" u Berlinu, govorio je u podcastu za javnu radio-televizijsku postaju "Norddeutscher Rundfunk "(GDR) o onome što smatra 'idealnom imunološkom otpornošću. Jasno je stavio do znanja da 'omikronska infekcija nipošto nije zamjena za cijepljenje'.

- Zaraza s omikronon nije zamjena za cijepljenje! To naprosto ne pije vodu i nije se dobro u tako što pouzdati Screnshoot YouTube Hinter der Kulissen
3. 2. 2022

“Računati da ćemo se uz pomoć zaraze omikronon zaštititi na isti način kao što bismo to učinili cijepljenjem ne pije vodu. Omikronska infekcija nije zamjena za cijepljenje. Idealnu imunizaciju mogle bi postići samo osobe koje su u potpunosti cijepljene, a primile su i booster dozu, odnosno tri doze cjepiva, a na temelju toga bi se barem jednom, dva ili tri puta zarazile koronavirusom.

Njemački stručnjak koji se nalazi na čelu tamošnje borbe protiv pandemije kazao je da "zbog promjena u takozvanom spike proteinu, varijanta omikrona trenutno je u stanju zaobići barem djelomično postojeću imunološku zaštitu populacije. Moguće je da će se u budućnosti pojaviti virus koji, s jedne strane, "nosi šiljasti protein omikronskog virusa kako bi nastavio "uživati" ​​u ovoj imunološkoj prednosti, ali ima ostatak genoma delta virusa". Tako bi se najjača svojstva mogla spojiti iz oba serotipa, “oba svijeta”. "Tako nešto već je opisano, trenutno se morate plašiti da bi se tako nešto moglo dogoditi." S virusom se trenutno još uvijek kriju evolucijsko-biološke podudarnosti. Postoje mogućnosti da bolest postane teže, ili da čak postane još blaža.”

Cijeli intervju na linku: https://www.deutschlandfunk.de/interview-christian-drosten-100.html

Novinarka ga je upitala: Može li se smrtonosnija mutacija vratiti?


Drosten: Da, imamo i druge viruse u kojima imamo ko-cirkulacijske linije virusa, uzmimo za primjer gripu, to je tako. Imamo različite razine virulencije kod tih pojedinačnih virusa, odnosno samog virusa, a također i djelomično fluktuirajuće funkcije civilne zaštite. I to u principu očekujemo sada s virusom SARS-2. Omikronska varijanta se sada pojavila, čini se da je ova varijanta omikrona imunološki različita. A na temelju kvantitativnih mjerenja onoga što nazivamo neutralizacijskim titrima, možemo pretpostaviti da virus omikron osniva novi serotip.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.