Češka policija od nudista zahtijeva da nose zaštitne maske, GOLA TIJELA DA, OTVORENA USTA NE - Babiš pisao Trumpu da se ugleda na Češku

I češki premijer se našalio na račun nudista i organa reda te pozvao Trumpa da se ugleda na češku borbu protiv pandemije. Policija je za Uskrs uredovala na izletištu Lazne Pohdaneč, 70 km udaljenom od Praga, u regiji Pardubice. Na dojavu o kupanju turista golaća u lokalnom lječilištu dojurili su čim su mogli prije. Opuštene nudiste upozorili su na težak prijestup, jer nisu nosili zaštitne maske.
Kako je Češka vlada još u ožujku donijela odluku o obaveznom nošenju zaštitnih maski na javnim mjestima tako je policija u skladu sa zakonom naplatila kazne od nudista. Oni se nisu pretjerano bunili i nastavili su s odmorom s krpicom na licu i bez krpica na intimnim dijelovima tijela. Andrej Babis, češki premijer, putem Twittera pozvao je američkog predsjednika Donalda Trumpa da češku politiku obračuna s pandemijom koristi kao inspiraciju. - Gospodine Trump, pokušajte se boriti protiv virusa na češki način. Nošenje jednostavne maske smanjuje širenje virusa za 80 posto! " napisao je. „Češka je pod OBVEZNO nametnula svojim građanima da nose masku u javnosti. Molim retweet. Bog blagoslovio Ameriku".

Češka policija od nudista zahtijeva da nose zaštitne maske, GOLA TIJELA DA, OTVORENA USTA NE - Babiš pisao Trumpu da se ugleda na Češku Češka policija/Start
16. 4. 2020

- Zaštitne maske za lice moraju se nositi u svakom trenutku na javnim mjestima i nikakva iznimka se neće tolerirati, iznenađenim nudistima poručili je interventna policija koji su se pojavili u lječilištu i na lokalnim plažama uz jezero u rekordnom vremenu. Na pojedinim mjestima kažnjavali su i sve one koji su bili u grupama većim od dvoje, što j jednako tako normirano u Češkoj.
- Građani mogu biti na mjestima predviđenim za tu svrhu bez odjeće, ali moraju im biti pokrivena usta i moraju paziti da ne idu u većim grupama od dvoje, komentirala je glasnogovornica Policije, Marketa Janovska.

Sve ovo iskoristio je Andrej Babis, češki premijer koji je putem Twittera pozvao američkog predsjednika Donalda Trumpa da češku politiku obračuna s pandemijom koristi kao inspiraciju. - Gospodine Trump, pokušajte se boriti protiv virusa na češki način. Nošenje jednostavne maske smanjuje širenje virusa za 80 posto! " napisao je. „Češka je pod OBVEZNO nametnula svojim građanima da nose masku u javnosti. Molim retweet. Bog blagoslovio Ameriku".
Već nakon Uskrsa češka policija nije imala zamjerke na ponašanje turista golaća, štoviše bili su iznimno zadovoljni viđenim što su poslušali njihove naredbe.
Prema daljnjim izvještajima, lokalni policajci izvršili su drugu patrolu sijedeći dan na tom području i nisu utvrdili druga kršenja te vrste. Česi se striktno drže svoje odluke o nošenju zaštitnih maski i nema tu majci. Upravo je Češka bila prva europska zemlja koja je donijela odluku o obaveznom korištenju zaštitnih maski.
Stroge preventivne mjere uveli su po uzoru na istočnoazijske države, poput Kine, Južne Koreje i Tajvana. Češka je bila, sa susjednom Slovačkom, jedna od prvih zemalja u Europi koja je učinila obaveznim svim stanovnicima da nose maske za lice, prvo pri korištenju javnog prijevoza, a potom su odluku proširili i na sve javne prostore.
Iako se zemlja suočava s velikim nedostatkom zaštitne opreme, tisuće Čeha odazvalo se pozivu i počelo šivati ​​DIY maske za lice kod kuće ili na ad-hoc radionicama, dok se putem društvenih mreža organiziraju kako bi ih distribuirale socijalnim i zdravstvenim radnicima, starijim osobama i ranjivim ljudi
Čvrsti pristup Češke Republike posljednjih je tjedana poslužio kao inspiracija i drugim državama u Europi, jer se koronavirus i dalje širi, uključujući zapadnu Europu i Sjedinjene Države. Sada je nošenje maski postalo obavezom i u velikom broju drugih europskih država.
Češka je u subotu imala 4194 potvrđenih slučajeva, dok je 156 osoba umrlo od bolesti Covid-19. Danas ih ima 6303, no u protekla 24 sata evidentirali su svega dvoje novozaraženih. Eto kako važan doprinos protiv obuzdavanja pandemije mogu dati i nudisti. Posljednje brojke govore da bi širenje virusa moglo usporiti. Premijer Babis također je sugerirao da bi prvo ublažavanje ograničenja moglo doći sredinom travnja nakon Uskrsa, dok bi se život mogao "vratiti u normalu" krajem svibnja ili početkom lipnja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.