Maske su pale u Belgiji, dekretom ukinuta obaveza nošenja maski, a karantenu skratili na samo 7 dana, jer tvrde da STROGA PRAVILA NE POMAŽU

Dražava u državi i za vjerovati ili ne! Belgijska vlada ukinula obavezu nošenja maski, no u EU Parlamentu u Bruxellesu i dalje vrijede stroga pravila o obaveznom nošenju maski. Maggie De Block, savezna ministrica zdravstva Kraljevine Belgije priopćila je nakon sinoćnjega sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost Kraljevine Belgije kako se od 1. listopada 2020. godine na svim javnim površinama ukida obveza nošenja zaštitnih maska za lice te kako je obvezno razdoblje karantene skraćeno na sedam dana.Kako je moguće da EU Parlament koji ima sjedište u suverenoj državi Belgiji ne poštuje njena pravila?

Maske su pale u Belgiji, dekretom ukinuta obaveza nošenja maski, a karantenu skratili na samo 7 dana, jer tvrde da STROGA PRAVILA NE POMAŽU Dimitris Vetsikas/Pixabay
24. 9. 2020

 Ministrica zdravstva Kraljevine Belgije dodala je kako stroga pravila ne pomažu ako se ne poštuju te kako se nada da će građani bolje pratiti nova pravila za suzbijanje širenja pandemije bolesti COVID-19 nego ona prethodna.

 Savezna ministrica zdravstva u razgovoru s novinarima istaknula je kako unatoč kritikama nekoliko stručnjaka, uključujući uglednoga belgijskoga virologa Marca Van Ransta, neće odustati od popuštanja mjera.

- Želimo dobiti snažniju potporu građana te stoga pravila moraju biti jednostavnija. Želimo da građani znaju da će biti bolje ako smo na istoj strani i to je dugoročna perspektiva koja se morala dogoditi, dodala je Maggie De Block.

 Broj zaraženih virusom SARS-CoV-2 u Kraljevini Belgiji, kako se očekuje, nastavit će rasti u narednim tjednima, a potom će početi postupno opadati, priopćili su stručnjaci.

 U Europskome parlamentu i dalje je na snazi izvanredna organizacija rada te su sigurnosne mjere zasad nepromijenjene, a do kraja mjeseca bit će poznato i gdje će se održati predstojeće dvije plenarne sjednice Europskoga parlamenta čije je održavanje prethodno bilo predviđeno u Strasbourgu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.