U ludilu pandemije! Muškarac se protiv covida-19 cijepio čak 217 puta: liječnici ostali zaprepašteni rezultatima

Iznenađuje činjenica da to nije imalo negativnih posljedica za njegov imunološki sustav. Nijemac je primio osam različitih cjepiva. Istraživači će sada pregledati njegove uzorke krvi.

U ludilu pandemije! Muškarac se protiv covida-19 cijepio čak 217 puta: liječnici ostali zaprepašteni rezultatima Gerd Altmann from Pixabay
11. 3. 2024

Nijemac je primio osam različitih cjepiva. Istraživači će sada pregledati njegove uzorke krvi.

Muškarac u Njemačkoj cijepljen je čak 217 puta različitim cjepivima protiv covida-19. Ali više od velikog broja doza iznenađuje činjenica da to nije imalo negativnih posljedica za njegov imunološki sustav. Istraživači sa Sveučilišta i sveučilišne bolnice u Erlangenu ispitali su njegove uzorke krvi iz različitih godina i otkrili da njegov imunološki sustav ne samo da funkcionira sasvim normalno, već da čak ima znatno više imunoloških stanica i antitijela protiv SARS-CoV-2 nego ljudi. koji su primili tri doze cjepiva, prenosi austrijski portal oe24.

Istraživači su pritom naglasili da se radi o izoliranom slučaju. Tim je rezultate istraživanja objavio u utorak u časopisu The Lancet Infectious Diseases.

Njemački stalni odbor za cijepljenje (Stiko) preporučuje da odrasli do 59. godine dobiju tri doze cjepiva. Za starije od 60 godina i rizične skupine preporučuje se docjepljivanje svake godine.

Primio više od 200 doza cjepiva

Njemački znanstvenici su za čovjeka saznali preko medija. Iz nepoznatih osobnih razloga muškarac je cijepljen čak 217 puta, a službeno su potvrđene 134 doze. Cijepljen je s osam različitih cjepiva, uključujući i različita mRNA cjepiva, objasnio je Kilian Schober s Zavoda za mikrobiologiju i infektivnu imunologiju. Schober nije mogao objasniti zašto je čovjek toliko puta cijepljen.

Istraživači su potom pozvali čovjeka u Erlangen kako bi provjerili ne mogu li se njegove imunološke stanice više tako učinkovito boriti protiv koronavirusa zbog pretjeranog cijepljenja. Međutim, za to nisu pronađeni dokazi.

Tijekom istraživanja muškarac je ponovno cijepljen, što mu je bila 217. doza. Autori studije su dalje opisali da se kao rezultat povećao broj antitijela. Također, daljnji nalazi su pokazali da se njegov imunološki sustav još uvijek učinkovito bori protiv drugih pantogena.
 
 


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.