VIDEO britanska reperica M.I.A prva je gošća nove sezone Filozofskoga teatra u HNK-u!

Popularna glazbenica gostovat će u Hrvatskome narodnom kazalištu 19. studenoga u 20 sati

VIDEO britanska reperica M.I.A prva je gošća nove sezone Filozofskoga teatra u HNK-u! Instagram/miamatangi
9. 11. 2017

MIA, punim imenom Mathangi Maya Arulpragasam, porijekom je sa Sri Lanke, a svojim energičnim nastupima, uličnim hip-hopom i elektroničkom glazbom te politički angažiranim tekstovima obilježila je prošlo desetljeće u cijelome svijetu. Ta je reperica poznata i po tome što se u svojim pjesmama i spotovima bavi političkim temama, kao što je u spotu za pjesmu ''Borders'' okružena izbjeglicama te boravi na brodu i u centrima za smještaj migranata.

Časopis ''Time'' proglasio ju je jednom od sto najutjecajnijih ljudi na svijetu, jedina je izvođačica koja je istovremeno nominirana za nagrade Oscar, Grammy i Mercury, a ovo će biti prvi put da dolazi u Hrvatsku.

Srećko Horvat, urednik Filozofskoga teatra, kaže: ''Još otkada smo pokrenuli Filozofski teatar najavili smo da ćemo uvijek pokušavati izaći iz očekivanih okvira i temama i odabirom gostiju. Ako danas na umjetničkoj sceni postoji netko tko je izašao iz svih očekivanih okvira, onda je to definitivno M.I.A''.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.