Bikera iz EU-a okrali na naplatnoj kućici u Lipovcu, a potom i "pošteno" izvrijeđali - sve zbog tri kune"trinkgelta"

Mitja Gustinčič, poznati slovenski novinar i veliki prijatelj Hrvatske, napisao je hrvatskim medijima neugodnu priču s naplatnih kućica u Lipovcu gdje su ga prvo okrali, a zatim i pošteno izvrijeđali. O svemu je kazao: - Meni nije stalo do pola eura ili 3 kune ili dva slatkiša, ali mnogo mi je stalo do poštenja

Bikera iz EU-a okrali na naplatnoj kućici u Lipovcu, a potom i "pošteno" izvrijeđali - sve zbog tri kune"trinkgelta" mitja gustinčič
27. 8. 2021

Dobar dan,

 

Izvinjavam se jer će moje izražavanje biti neki miks jezika, ali verujem da vam neće biti teško pogoditi srž. Ne bih volio da vam pišem na jako stranom jeziku.

 

Za početak. Veoma poštujem vašu državu. Više sam puta svojim novinarskim tekstovima u papirnim edicijama i za potrebe internetskih strana firmi pisao o turističkim destinacijama u Hrvatskoj. Od vašeg ministarstva za turizam primio sam i nagradu za neki moj tekst o Hrvatskoj.

 

Vidim da vaša država mnogo ulaže u promociju turizma ali i u održavanje javnog dobra. Ali sve to može jednim potezom da uprlja osoba koja se nalazi na pogrešnoj funkciji.

Juče sam se s još troje kolega na motorima vraćao sa studijske ture od Hrvatske kroz Albaniju i nazad sa ciljem da pripremimo knjigu o biserima balkanskih zemalja. Na naplatnu postaju Lipovac došao sam u 15.46 (blagajnik 144879) i isporučio 22 eura (za plaćanje iznosa od 11,53 eura – ako sam dobro zapamtio iznos).

Blagajnik mi vraća 10 eura i račun. Tada sam mu pokazao, da mi duguje još nešto sitnog novca, ali on postaje biti jako uvredljiv, drzak, ne razumije da on meni duguje ... iz ruke mi uzima račun i traži, da vratim još 10 eura, jer njemu ne treba, da mi vraća u eurima ... i to je potrajalo nekoliko minuta. Neprijatno. Ugasim motor, skidam kacigu (loše se čuje razgovor) i pokušavam blagajniku obrazložiti, da mi nije vratio koliko pokazuje na displeju ispred napratne kućice.

Meni nije stalo do pola eura ili 3 kune ili dva slatkiša, ali mnogo mi je stalo do poštenja.

Ako taj blagajnik svakome turistu uzima po pola eura i drsko parlamentira kako ja nisam u pravu, da primim sav svoj novac, on je stavljen na potpuno pogrešno mesto. On je u toj kućici ogledalo Hrvatske države. Očekujem da toga čovjeka najmanje opomenete, a da me o tome obavijestite.

S poštovanjem,

Mitja Gustinčič

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.