LIVE: Besplatan koncert Zagrebačke filharmonije na Facebooku - uključite se ovaj petak od 19:30!

U petak, 4. prosinca 2020. godine, s početkom u 19:30 sati održat će se koncert Zagrebačke filharmonije u sklopu Off ciklusa. Za zahvalu svim zdravstvenim djelatnicima RH, a posebno svim djelatnicima zagrebačkih bolnica. Zbog epidemioloških razloga i ograničenog broja posjetitelja Zagrebačka filharmonija poziva sve ljubitelje glazbe za se virtualno pridruže koncertu. Posve besplatno, putem izravnog prijenosa koncerta na službenoj Facebook stranici orkestra: facebook.com/ZGFILHARMONIJA.

 

LIVE: Besplatan koncert Zagrebačke filharmonije na Facebooku - uključite se ovaj petak od 19:30! Borut Černelić
3. 12. 2020

Ovog petka 4.12. u 19:30 Zagrebačka filharmonija u Off ciklusu priprema posvetu slavnim Beatlesima, kao zahvalu zdravstvenim djelatnicima Zagreba i Hrvatske, koji svakodnevno ulažu goleme napore da se što prije ponovno vidimo. Zagrebačka filharmonija, grad Zagreb, Obrtnička komora i medijski pokrovitelj Jutarnji list zahvaljuju svim zdravstvenim djelatnicima na nadljudskoj snazi i predanosti u pomaganju i liječenju svih građana u ovom teškom periodu Covid-19 pandemije.

Svima nam je potrebna ljubav, poruka je koju - parafrazirajući veliku uspješnicu slavnih Beatlesa - uz najnoviji koncert u Off ciklusu poručuje naš br. 1 orkestar, Zagrebačka filharmonija.

Naša velika zahvala i glazbeni zagrljaj svakom liječniku, liječnici, medicinskoj sestri i tehničaru, svim volonterima i pomoćnom osoblju, koji su svoj život posvetili spašavanju nas. "All you need is love" naziv je koncerta u OFF ciklusu kojim ćemo ih zagrliti i pružiti podršku onako kako najbolje znamo - vrhunskom glazbom. Doći će i dan kada ćemo moći pozvati svakog od ovih hrabrih ljudi osobno na koncert Zagrebačke filharmonije.“, poručuje ravnatelj Mirko Boch.

Iako je izvorni program planiran znatno ambicioznije - s puno više sudionika, solista i glazbenika, Zagrebačka filharmonija ne odustaje od plana da se koncert održi, barem u obliku prilagođenom aktualnim mjerama. A kako bi osigurala da ovaj jedinstveni glazbeni događaj dođe do što više slušatelja, Zagrebačka filharmonija priprema i izravni prijenos koncerta na službenoj Facebook stranici orkestra.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će splitski maestro Jure Bučević, a pridružit će mu se priznati glazbenici - gitarist Ivan Pešut, saksofonist Jošua Kovačević te pijanist Zvjezdan Ružić na pianotronu. Autor programa i svih aranžmana, glazbeni producent Olja Dešić, najavljuje nezaboravni doživljaj svjetski poznatih hitova na novi, simfonijski način.

"Pozivamo vas da ovog petka nikako ne propustite posjet našoj Facebook stranici", poručuje završno Boch, "te da i u ovim izazovnim vremenima, kao i uvijek u Off ciklusu, barem na trenutak isključite probleme i uključite ono što svi najviše volimo - dobru glazbu".

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.