Jesus Christ Superstar rasprodan a Off ciklus Zagrebačke filharmonije ruši rekorde

U ciklusu u kojemu predstavljamo koncerte "nekima fora, drugima neobične, svakako zanimljive i garantirano drugačije", Zagrebačka filharmonija nastavlja uspješni niz izvedbi te u suradnji s Gradskim kazalištem Komedija priprema veliki glazbeni spektakl!

Jesus Christ Superstar rasprodan a Off ciklus Zagrebačke filharmonije ruši rekorde Press
28. 2. 2018

Isključite zato probleme i uključite glazbu - jer u petak 2.3. u 19:30 sati u dvorani Lisinski dočekujemo koncertnu izvedbu kultnoga ostvarenja Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera - rock operu Jesus Christ Superstar!


Kako najaviti djelo za koje se već gotovo 50 godina traži karta više, koje izaziva veliku pozornost medija i nevjerojatan interes publike? Kako najaviti ostvarenje koje sadrži sve: i vječnu temu i uzbudljive izvedbe i snažne stihove i puno dobre glazbe?

"Globalni fenomen" i "uzbudljivi miks glazbenih stilova" - samo su neki od superlativa koji se vežu uz ovo "bezvremensko ostvarenje". Jesus Christ Superstar rušio je rekorde i gledanosti i prodaje na blagajnama i top ljestvica slušanosti, no ono što je najbitnije, kroz sve te godine, ni glazba ni stihovi nisu izgubili na ekspresiji i svježini, a djelo je s pravom zauzelo jedinstveno mjesto u povijesti mjuzikla i glazbenog kazališta.

I bez obzira je li riječ o newyorškome Broadwayu ili londonskome West Endu, uvijek je dočekivano s golemim nestrpljenjem - pa tako i u Zagrebu, još od 2000.-tih kada je zadnji put postavljeno na našoj sceni. A o iznimnom interesu zagrebačke publike najbolje govori činjenica da je za ovaj koncertni spektakl dvorana rasprodana već tjednima unaprijed.


Zagrebačka koncertna izvedba u Off ciklusu ugošćuje poznate vokalne prvake Gradskog kazališta Komedija: u glavnim ulogama Đanija Stipaničeva kao Isusa, Ervina Baučića kao Judu te Renatu Sabljak kao Mariju Magdalenu. Združenim ansamblima Zagrebačke filharmonije i Kazališta Komedija ravnat će maestro Dinko Appelt, a kao poseban gost u ulozi kralja Heroda nastupa Jacques Houdek.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.