Zaboravljeni novac ugledao je u otvoru bankomata i prisvojio ga. Požalit će, jer i u zatvor može zbog toga!

Zaboravljen novac na bankomatu morate vratiti, u suprotnom će se policija pozabaviti s vama, jer riječ je o kaznenom djelu utaje!!! 

U otvoru bankomata slučajno je pronašao 100 eura gotovine te ih protupravno prisvojio i s pronađenim novcem udaljio se s mjesta događaja. Kazna je čak i zatvor!!!

Novogoriški policajci, koji rade na ovom slučaju, pozivaju građane da budu pribraniji prilikom podizanja novca.

Zaboravljeni novac ugledao je u otvoru bankomata i prisvojio ga. Požalit će, jer i u zatvor može zbog toga! Žiga Živulovič/Bobo
30. 11. 2023

U ponedjeljak u večernjim satima policijski službenici PP Gorica obrađivali su kazneno djelo utaje. Prema prikupljenim informacijama, nepoznati počinitelj je oko podneva u Šempetru pri Gorici pristupio bankomatu, gdje je u otvoru bankomata slučajno pronašao sto eura gotovine te ga protupravno prisvojio i s pronađenim novcem udaljio se s mjesta. Ovim djelom građanin je oštećen za stotinjak eura.

Policijski službenici PP Nova Gorica, koji već postupaju s ovim slučajem, će nakon dovršetka istrage, na temelju svih utvrđenih činjenica, podnijeti kaznenu prijavu Okružnom državnom tužiteljstvu u Novoj Gorici. Istodobno, građanima se još jednom savjetuje da pri podizanju gotovine na bankomatu budu pribrani te da novac obavezno izvade iz utora bankomata.

U slučaju da zaborave podignutu gotovinu na bankomatu i kasnije je više nema, savjetuje se da o tome odmah obavijeste policijske službenike najbliže policijske postaje ili svoju banku ili bankovnu instituciju koja posjeduje bankomat na kojem je novac zaboravljen.

Pojedince ili naknadne korisnike koji na bankomatima naiđu na zaboravljenu gotovinu još jednom podsjećamo da, kako bi izbjegli eventualnu kaznenu odgovornost, pronađeni novac odmah preuzmu ili predali policiji u policijskoj postaji odn obavijeste najbližu banku o pronalasku zaboravljenog novca. U slučaju da su pojedinci jednostavno uzeli zaboravljenu gotovinu ili je prisvojili, kazneno bi odgovarali zbog sumnje na kazneno djelo Odbijanje (prema čl. 208. Kaznenog zakona-1), za koje je propisana novčana ili čak i kazna. zatvorska kazna.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.