"Baba roga Hyundai" s Thierry Neuvilleom nakon prvog dana vodi ispred nadirajućeg Sébastiena Ogiera u Toyota Yaris WRC koji je danas "ulovio" 600. pobjedu na brzincu

Kakva samo uzbuđenja na WRC Croatia Rallyju. Prva trojica nalaze se unutar samo osam sekundi. Bit će vraški uzbudljiva ova naša utrka.Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe drže prednost u svom Hyundaiju i20 Coupe WRC od 7,7s prednosti u odnosu na trenutnog svjetskog prvaka Sébastiena Ogiera / Juliena Ingrassiju (Toyota Yaris WRC).

Ukupan redoslijed nakon osam od 20 brzinskih ispita:

1. Thierry Neuville (Bel/ Hyundai) 55:36.8 minuta  

2. Sebastien Ogier (Fra/Toyota) +7.7

3. Elfyn Evans (VB/Toyota) +8.0

4. Ott Tänak (Est/Hyundai) +31.9

5. Craig Breen (Irska/Hyundai) +54.8

"Baba roga Hyundai" s Thierry Neuvilleom nakon prvog dana vodi ispred nadirajućeg  Sébastiena Ogiera u Toyota Yaris WRC koji je danas "ulovio" 600. pobjedu na brzincu Luka Stanzl/PIXSELL
23. 4. 2021

Elfyn Evans / Scott Martin zaostaju samo 0,3 s za kolegama iz Toyote na trećem mjestu i 8,0 za Neuvilleom / Wydaegheom. Drama je započela kada je Neuville / Wydaeghe, koji je pretrpio polukretaj na SS5, preživio zastoj na SS8 pogodivši bankinu i nakratko se spustivši na dva kotača. Ogier / Ingrassia tada su s najbržim vremenom spustili Evans / Martina za drugo mjesto u ukupnom poretku s njihovom trećom uzastopnom pobjedom na današnjoj popodnevnoj petlji.

"Imali smo svoj trenutak", rekao je Neuville o svojoj vožnji na SS8. “Očito sam pokušavao malo više pritisnuti, ali na kočenju sam jednostavno izgubio stisak i otišao malo, ali ništa bitno, sve je bilo pod kontrolom. Malo sam se mučio da budem prvi danas popodne, jer je na cesti bilo puno šljunka i nije bilo vruće. "

Ogier, koji je vozio 600. WRC etapnu pobjedu na SS7, vratio se postavci koju je razvio tijekom testiranja uoči relija, a koji je odabrao podupravljanje koje ga je jutros kočilo.

"Uvijek je lijepo imati neke statistike, ali ono što je važno je da smo u borbi, uživamo i auto je lijep i zabavnije je danas popodne voziti", rekao je Ogier. „Duga je to utrka i pred nama je lijepa bitka s Thierryem i mojim suigračem Elfynom. Mislim da je [Neuville] tamo imao veliki trenutak, otišao je u banku, vidim redove. Mislim da je to bilo blisko, ali imao sam i blisko jutros. "

Spustivši se na treće mjesto u posljednjoj fazi petka, Evans se sprema za uzvrat u subotu. "To znači [znači epsku bitku sutra]", rekao je. “Bilo je prilično blizu cijeli dan. Nije savršena popodnevna petlja za nas da budemo iskreni, ali nije ni loše. Definitivno sutra imamo na čemu raditi, pa da vidimo. "

Tänak uzvraća udarac
Nakon jutra borbe na cijelom kompletu tvrdih složenih guma, Ott Tänak / Martin Järveoja započeo je današnju popodnevnu petlju s poboljšanim samopouzdanjem i poboljšanom brzinom nakon nekoliko promjena u postavci na podnevnom servisu, te su uredno isporučeni uz najbrže vrijeme na SS5.

Subotnji jutarnji program započinje u 8:29, brzinskim ispitom Mali Lipovac - Grdanjci, dužine 20.3 km, a na istoj će dionici biti vožen i prvi brzinski ispit u poslijedpodnevnom dijelu programa, s početkom u 14:29. I u subotu je pred vozačima osam brzinskih ispita.

Ukupan redoslijed nakon osam od 20 brzinskih ispita:

1. Thierry Neuville (Bel/ Hyundai) 55:36.8 minuta  

2. Sebastien Ogier (Fra/Toyota) +7.7

3. Elfyn Evans (VB/Toyota) +8.0

4. Ott Tänak (Est/Hyundai) +31.9

5. Craig Breen (Irska/Hyundai) +54.8


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.