Dr. Andrej Trampuž: "Pandemija će završiti na ljeto, ali virus će i dalje ostati s nama! Cijepljenje je najbolja terapija"

"Obavezno cijepljenje ima smisla", tvrdi dr. Andrej Trampuž, infektolog koji radi u berlinskoj bolnici Charite za 24ur.com govorio je o korisnosti cijepljenja s trećom dozom, jer značajno smanjuje šanse za veće probleme nakon eventualne zaraze SARS-CoV-2 virusom i inhibira nastanak dugotrajnog covida.

Dr. Andrej Trampuž: "Pandemija će završiti na ljeto, ali virus će i dalje ostati s nama! Cijepljenje je najbolja terapija" N1/youtube
24. 2. 2022
Dugi covid pogađa 10 do 20 posto oboljelih, a tipični simptomi su: umor, bolovi u mišićima, problemi sa spavanjem, koncentracija i depresija.

Za 24ur.com je dr. Trampuž kazao:

"Cijepljenje je najbolja terapija za dugotrajni covid. Naš cilj je cijepiti barem 80 posto u ljetnim mjesecima, 90 posto ljudi bilo bi bolje da na jesen nema više problema. I u Njemačkoj dvije doze cijepljenje je prestalo. 75 posto s dva cijepiva, a s tri 56 posto. U interesu pacijenata, obvezno cijepljenje ima smisla. Nadam se da će se to u Njemačkoj dogoditi najkasnije do kraja ljeta."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.