Američki nogometni klub "Washington Redskins" mijenja ime kluba zbog optužbi za rasističku konotaciju

Washington Redskins tim bit će preimenovan zbog rasističkih konotacija, a poznati sponzori, kao i čelnici organizacija Indijanca, pozvali su na promjenu imena.

Američki nogometni klub "Washington Redskins" mijenja ime kluba zbog optužbi za rasističku konotaciju WallpaperSafari
14. 7. 2020

Washingtonski tim u Nacionalnoj nogometnoj ligi u ponedjeljak će izbaciti ime Redskins, izvijestilo je nekoliko medija.

Nije poznato kada će se objaviti novo ime jedne od najstarijih NFL momčadi.

USA Today, Washington Post, Washington Times, Sports Business Journal i ESPN izvijestili su u nedjelju navečer da vlasnik tima Dan Snyder namjerava povući ime. Yahoo je u subotu obznanio da je promjena imena neminovna.

Tim je započeo "temeljitu analizu" imena 3. srpnja, što je podržao NFL. To se dogodilo nakon što su poznati sponzori poput FedEx, Nike, PepsiCo i Bank of America zatražili od tima da promijeni ime.

Stadion tima u Landoveru, Maryland, nazvan je po FedEx-u, a njegov izvršni direktor Frederic Smith manjinski je vlasnik. Nike i druge tvrtke uklonile su odjeću s logotipima tima iz svojih internetskih trgovina.
Više desetaka američkih čelnika i organizacija pisalo je šefu NFL-a Rogeru Goodellu, zahtijevajući od Washingtona da odmah prestane koristiti ime.

Autori pisma, koje je vidi Associated Press, rekli su kako očekuju da će „NFL sudjelovati u cjelovitom, ozbiljnom procesu pomirenja s vođama, indijanskim plemenima i organizacijama za rješavanje posljedica desetljeća emocionalnog zlostavljanja i drugih ozbiljnih šteta uzrokovana upotrebom ovog rasističkog imena autohtonim narodima."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.