Ako još pobijedi Marine Le Pen u Francuskoj više ništa neće biti isto u EU. Sjest ćemo s Morawieckim, Salvinijem, ID-ovicima, neovisnima...

Mađarski premijer odgovorio je na ključno pitanje: Hoće li biti novog saveza u Europskom parlamentu? Kazao je na na press konferenciji u Budimpešti kako čeka izbore u Francuskoj. - Ako pobijedi Le Pen sjedamo sa strankama s kojima je suradnja već započela u protekloj godini. 

Prema Viktoru Orbánu, najvažnije je ojačati savezništvo s Poljskom!!!

Orbán je očito aludirao na tihi savez između Talijana Salvinija, Poljaka Morawickoga, Francuskinje Le Pen te niza europarlamentaraca iz "Identitya" (ID), a i neovisnih u kojima su sad njegovih 12 zastupnika Fidesza, a i konzervativaca. Vjerovali ili ne, ali pobijedi li Le Pen, Merkličin, Macronov, Plenkovićev EPP koji sad broji 177 zastupnika mogao bi postati manjina. Već prije spominjali su se i neki naši zastupnici, njih najmanje troje i to iz redova Suverenista i Neovisnih.

Viktor Orbán pohvalio se i da ga je Vladimir Putin nazvao i čestitao mu na pobjedi izjavio je: - Danas sam razgovarao s Putinom i predložio sam hitan prekid vatre. I nema spora, Rusija je u ratu s Ukrajinom agresor!

O Ursuli von der Leyen, koja je nazvala Mađarsku državom u kojoj stoluje korupcija, nije želio trošiti previše riječi, jer navodno još nije dobio dokument po kojem Europska komisija ima namjeru kažnjavati Mađarsku zbog vladavine prava.


Novinari su ga bocnuli i priupitali kako objašnjava da je Mađarska banka odobrila obilati kredit Marine Le Pen, mađarski je premijer lakonski odgovorio kako on na to pitanje ne treba imati odgovor.
Ako još pobijedi Marine Le Pen u Francuskoj više ništa neće biti isto u EU. Sjest ćemo s Morawieckim, Salvinijem, ID-ovicima, neovisnima... Viktor Orban/FB
6. 4. 2022

Viktor Orbán je iznimno staloženo odgovarao na pitanja brojnih svjetskih novinara. Nije bilo euforije u bivšem Karmelićanskom samostanu, koji je pretvoren prvo u kazalište, a potom i u sjedište mađarskih premijera. Bez obzira koliko je bila važna Orbánova informacija da je u dobrom kontaktu s Vladimirom Putinom i kako je savršneo jasno tko se u ovom ratu brani, a tko napada najjače je odjeknula njegova informacija o tome da čeka što će se dogoditi u Francuskoj na izborima za koji dan. Prema njemu, ako pobijedi Le Pen, Europa će se bitno promijeniti i vratiti izvornim suverenističkim i demokršćanskim vrijednostima. 

Novinari su ga bocnuli i priupitali kako objašnjava da je Mađarska banka odobrila obilati kredit Marine Le Pen, mađarski je premijer lakonski odgovorio kako on na to pitanje ne treba imati odgovor.

- Mađari žele mir i glasali su za nekoga tko je veće jamstvo mira. Uvjet za uspjeh bio je i da je Mađarska uspješna zemlja, a istaknuo je i koje su dvije najuspješnije zemlje u Europi.

- Tu Poljska i Mađarska, te zemlje imaju najveći gospodarski rast i najmanju nezaposlenost.

 

Predsjednik Putin nazvao je Viktora Orbana
 

Predsjednik Putin pozvao je Viktora Orbana da mu čestita na ishodu izbora. Premijer Mađarske je rekao da ne želi skupljati neprijatelje, - želimo biti dobri prema svima. Sada se, međutim, suočavamo s njima kao s neprijateljskom zemljom, kao protivnom stranom. I oni su toga svjesni i znaju da smo mi članice NATO-a.


Viktor Orbán: Nećemo pokleknuti pod pritiskom


Prema Viktoru Orbánu, najvažnije je ojačati savezništvo s Poljskom, jer u takvoj oluji ne možete stajati sami, "ili znate, ali bolje je ne pokušavati".

Viktor Orbán smatra da, što god piše u pismu Europske komisije, koje još nije vidio, Mađarska neće opskrbljivati ​​oružjem Ukraijinu i neće pokleknuti pod pritiskom da proširi sankcije na trgovinu energentima, niti će to dopustiti u rodnim pitanjima.

U Ukrajini je Rusija agresor, okrutnost prema civilima mora se istražiti
 

Vezano za Ukrajinu, njemački novinar upitao je bi li neku stranu nazvao agresorom. Premijer je ponovio: Moskva je napala Ukrajinu pa je agresor, to smo priznali nekoliko puta. Istodobno se moraju osuditi zločini nad ukrajinskim civilima i ispitati tko ih je točno počinio. Inače, o tome je prethodnog dana razgovarao i Viktor Orbán tijekom telefonskog razgovora s turskim šefom države.

 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.