33-godišnji mladić Roko obožavao je paprike pred covidom: "Sad samo smrde!"

Prije nego što se u veljači ove godine zarazio koronavirusom, 33-godišnji Roko obožavao je paprike, posebice one ljute. Jeo ih je u svim prilikama. - Kuhano, pečeno, sirovo, jako mi se svidjelo, rekao je za n1info te dodao: - "... Izvadio sam ih iz torbe i odmah osjetio čudan, smrdljiv miris. Njušio sam i na najmanjoj razdaljini i stvarno su mi smrdile."

33-godišnji mladić Roko obožavao je paprike pred covidom: "Sad samo smrde!" Thorsten Frenzel / Pixabay
17. 11. 2021

Foto: Thorsten Frenzel / Pixabay


U trenutku zaraze, covid je obolio bez većih posebnosti, privremeno je izgubio samo njuh i okus.Kada je prvi put htio ponovno pripremiti paprike, shvatio je da ništa nije kako je bilo.

"... Izvadio sam ih iz torbe i odmah osjetio čudan, smrdljiv miris. Njušio sam i na najmanjoj razdaljini i stvarno su mi smrdile."

Uvjeren da ima posla s pokvarenim paprikama, bacio ih je u smeće, a zatim je nakon nekog vremena ponovno kupio paprike i otkrio da mu opet smrdi. Pa je zaključio da s paprikama ništa nije u redu. Njuh mu se promijenio.I iako je prošlo devet mjeseci od infekcije, još uvijek ne podnosi paprike.

– Nakon dugo vremena pokušao sam ih ponovno jesti prije nekoliko dana, ovaj put su bile punjene paprike. No priča se ponovila, kaže.

Međutim, nakon oporavka nikako nije sam sa svojim problemom. Web portal n1info.si kontaktirao je još dvoje Slovenaca koji imaju potpuno identičan problem, a neurolog Zvezdan Pirtošek rekao je da bi za sve mogao biti kriv učinak koronavirusa na okusne strukture usne sluznice.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.