S novim Civicom dolazi i njegov slavni brat... U Hondi više ne skrivaju – novi Type R već je u fazi testiranja

Nova, 11. generacija Hondinog kompaktnog modela Civic već je u prodaji u SAD-u, uz malo sreće bit će kod nas na jesen drugu godinu. Uz malo više sreće, uz njega će biti i legendarni Type R. U Hondi više ne skrivaju – novi Type R već je u fazi testiranja i već mu se nadaju na legendarnoj stazi Nurburgring Nordschleife, gdje se nekoliko puta može vidjeti maskirana Honda.

S novim Civicom dolazi i njegov slavni brat...  U Hondi više ne skrivaju – novi Type R već je u fazi testiranja Honda
1. 11. 2021

U Hondi se više ni ne skrivaju – novi Type R već je u fazi testiranja i već mu se nadaju na legendarnoj stazi Nurburgring Nordschleife, gdje se nekoliko puta može vidjeti maskirana Hodna. Naravno, detalji u Hondi tek trebaju biti objavljeni, a bolje informirani mediji tvrde da bi nova 11. generacija Civic i nova 6. generacija Type R mogli izaći na tržište u isto vrijeme. Prema Hondinim predviđanjima elektrifikacije koja će biti gotova 2040. godine, sasvim je moguće da će ovo biti i posljednji Type R koji će pokretati samo motor s unutarnjim izgaranjem.

Minimalen prirastek moči

I dalje bi trebao biti dvolitreni četverocilindrični motor s prisilnim ubrizgavanjem iz obitelji K20, koji bi trebao moći proizvesti još više snage od prethodnika (235 kW / 320 KS) i 400 Nm okretnog momenta. Najčešće se spominje prirast oko 20 'konja'. No i to je više nego dovoljno, pogotovo s obzirom na činjenicu da će i nova generacija ostati na prednjem pogonu i samo na šesterostupanjskom ručnom mjenjaču. Iako neki dobro obaviješteni izvori nagađaju i o mjenjaču s dvostrukom spojkom, koji bi se kasnije trebao pridružiti ponudi.Inače će novi model naravno dobiti neke vanjske značajke, posebice veliki stražnji spojler i difuzor.lijevo i desno manji. Na modelu prototipa mogu se vidjeti i veliki prototipovi od najmanje 19 ili 20 inča, a ispod njih su snažne Brembo kočnice.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.