Vinjete za Austriju i Sloveniju kupujte samo na službenim mjestima, jer vas inače može koštati i do 70 % skuplje

Austrijski autoklub poslao je priopćenje za medije u kojima vozače upozorava da su na neslužbenim web stranicama cijene vinjeta i do 70 % veće.

11. 4. 2022

Stoga je vinjete za Austriju i Sloveniju najbolje kupovati ili osobno na prodajnim mjestima uz granice, odnosno na benzinskim pumpama u blizini granice, ili na web stranicama ovlaštenih tvrtki za upravljanje mrežom autocesta. U Austriji je to ASFINAG, a u Sloveniji DARS, prenosi Autopress.hr.

Naime, austrijski autoklub ÖAMTC je pronašao brojne web stranice koje su vizualno profesionalno napravljene, ulažu golem novac u marketing pa su visoko rangirane u pretragama na internetskim tražilicama, a vinjete kod njih su i do 70 % skuplje nego na web stranicama ovlaštenih tvrtki za upravljanje mrežom autocesta.

Stoga pozivaju sve vozače da ne nasjedaju na pokušaj preprodaje po značajno većim cijenama od službenih. Također napominju kako su pravni savjetnici ÖAMTC-a zasuti pritužbama nezadovoljnih korisnika, koji su kupili vinjete na neslužbenim web stranicama pa Ursula Zelenka, odvjetnica ÖAMTC-a stoga napominje kako takve web stranice nisu legalne, jer u osnovi one vinjetu ne prodaju izravno, nego uz visoku naknadu nude registraciju registarske tablice.

Autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.