Renault predstavlja prvi francuski grad u kojem se vozi isključivo na električni pogon

Stanovnici Appyja, jednog od najzabačenijih gradova u francuskoj regiji Ariège, prelaze na električnu mobilnost uz pomoć Renaulta ZOE.

24. 7. 2020

Razvoj električne mobilnosti u proteklim je godinama prerastao u pravo društveno pitanje. Nada u bolji i zeleniji svijet, kojem će doprinijeti i električna mobilnost, neprestano raste.

Kako bi dokazao da baš svi mogu prijeći na električnu mobilnost, Renault je u suradnji s tvrtkom Publicis odlučio predstaviti prvi francuski grad u kojem se vozi isključivo na električni pogon. Riječ je o gradu Appy u kojem će tijekom sljedeće tri godine stanovnici voziti novi električni Renault ZOE i dijeliti svoje dojmove.

Ako na električna vozila mogu prijeći stanovnici Appyja, jednog od najzabačenijih gradova u regiji, to će moći i drugi. Njihova iskustva otvorit će novo poglavlje u povijesti francuskih gradova i sela: ako čitav grad može prijeći na električnu mobilnost, zašto ne bi biste mogli i vi?

Električna vozila nipošto nisu rezervirana samo za velegrade. Zahvaljujući sve raširenijoj mreži punionica u zemlji, sada ih je moguće voziti svugdje. U prvom kvartalu 2020. tržište električnih automobila utrostručilo se.

Renault je posljednjih osam godina predvodnik tog rastućeg tržišta, a svoj vodeći položaj u Francuskoj učvrstio je predstavljanjem novog Renaulta ZOE – najprodavanijeg električnog modela marke i predvodnika segmenta koji je dosad prodan u više od 100.000 primjeraka.

Ako je električna mobilnost moguća u Appyju, moguća je svugdje!

Renault je po prvi put odlučio ustupiti novi Renault ZOE i opremu za njegovo punjenje (kućne punionice / priključke za punjenje u kućanstvu) svim kućanstvima u Appyju na sljedeće tri godine.

Uz domet od 395 km (prema WLTP-u) koji se može povećati na 150 km u samo 30 min punjenja, novi je ZOE savršeno vozilo za ovaj projekt koje usto pokazuje brojne prednosti električne mobilnosti.

Renault će taj originalni i inovativni plan predstaviti 21. srpnja u Appyju u prisutnosti gradonačelnika, regionalnih institucija i vlastitih predstavnika uključenih u ovaj projekt.

Renault će pratiti korisnike novog Zoeja kako bi im olakšao prijelaz na posve električnu mobilnost.

Tim je planom Renault sebi zadao pravi izazov: pomaknuti granice i razbiti predrasude o električnoj mobilnosti. Stanovnici Appyja tako će postati slučajni ambasadori električne mobilnosti koji će dokazati kako je prelazak na nju jednostavan i kako ona nipošto ne čini život složenijim.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.