Pariz i Madrid nude stotine električnih Renault ZOE i po cijeni od po samo 35 eura dnevno

Nakon glavnih gradova Španjolske i Francuske u Renaultu obećavaju kako će sličnu uslugu rentanja najprodavanijeg europskog električara proširiti i na druge europske gradove. Sve uz stroge epidemiološke standarde, s ciljem što povoljnijeg kretanja po urbanim sredinama.

Pariz i Madrid nude stotine električnih Renault ZOE i po cijeni od po samo 35 eura dnevno renault
23. 5. 2020

U središtu Pariza i Clichyja za najam je dostupno 500 primjeraka Renaulta ZOE,
24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Podržava je besplatna aplikacija za pametne telefone. Rezervacija, preuzimanje i povrat vozila krajnje je jednostavno. Madrid je startao istovremeno kao i Pariz, a očekuje se slična Renaultova ponuda i u drugim europskim gradovima. Primjena zdravstvenih preporuka koje je utvrdilo Ministarstvo prometa prilikom iznajmljivanja je obavezna. Renault nastavlja s pružanjem usluge dijeljenja električnih vozila ZITY u Parizu. Parižanima će od 20. svibnja na raspolaganju biti flota od 500 primjeraka posve električnog Renaulta ZOE. U tijeku je pokretanje spomenute usluge najma, koje je isprva bilo najavljeno za ožujak, a potom odgođeno zbog mjera ograničavanja kretanja, u skladu s preporukama nacionalnog sanitarnog protokola za obustavu mjera ograničavanja kretanja Ministarstva prometa.
„Trenutačna zdravstvena kriza i veliki ekološki izazovi još su nas snažnije potaknuli da građanima Pariza ponudimo dodatno rješenje mobilnosti u skladu sa strogim zdravstvenim zahtjevima: rješenje koje se temelji na električnoj energiji i samouslužnom obliku usluge, a koje je ujedno široko dostupno i
održivo te doprinosi borbi protiv zagađenja i globalnog zagrijavanja,” izjavio je Gilles Normand, viši potpredsjednik Odjela za električna vozila i usluge mobilnosti grupe Renault. Fleksibilne cijene prilagođene različitim potrebama korisnika:
Usluga dostupna 24 sata dnevno u Parizu i Clichyju; besplatna registracija koja će biti potvrđena u roku od 24 do 48 h, bez obveze registracije i bez minimalnog i maksimalnog fiksnog trajanja; početna cijena od 0,29 € po minuti; vremenski paketi s fiksnom cijenom za produženu upotrebu:
24 h: 35 €
48 h: 55 €
72 h: 65 €
ekonomični paketi: pretplata na određeno razdoblje uporabe*:
paket u vrijednosti od 30 € kojim se dobiva iznos od 35 € na aplikaciji;
paket u vrijednosti od 50 € ili 60 €;
paket u vrijednosti od 80 € ili 100 €
unaprijed uplaćeni iznos može se iskoristiti i u Madridu, a kasnije će se moći iskoristiti i u drugim gradovima na koje će se usluga ZITY proširiti. Zity nudi i opciju „mirovanja” koja omogućuje kraće rezervacije vozila kada nije u uporabi po sniženoj tarifi od 0,13 € po minuti.
Korisniku se ovisno o odabranoj ruti automatski nudi najpovoljnija cijena po minuti kao i najpovoljniji paket. Usluga dijeljenja električnih automobila u Parizu dostupna je bez naknade na odobrenim prometnicama.

Prednosti usluge Zity:
Zahvaljujući aplikaciji za pametne telefone ZITY, korisnici u bilo koje doba dana ili noći mogu na zemljovidu pronaći slobodno vozilo u svojoj neposrednoj blizini. Usluga omogućuje trenutačnu rezervaciju vozila, a vozilo se otključava s pomoću aplikacije. Po završetku korištenja usluge, zaključano vozilo potrebno je ostaviti na bilo kojem nadzemnom javnom parkiralištu na području Pariza te ga zaključati.
Vozilo je opremljeno s 5 pravih sjedala te uključuje kameru za vožnju unatrag, parkirne senzore, navigacijski sustav, dodirni zaslon i tempomat.
Dječjim sjedalima opremljeno je više od 150 vozila, a njihovu dostupnost možete provjeriti izravno s pomoću aplikacije za pametne telefone i bez dodatnih troškova. Tehnologija ugrađena u Renault ZOE ZITY omogućuje prikaz svih informacija putem zaslona instrumentne ploče, uključujući prikaz statusa baterije u stvarnom vremenu. Vozilo čija je razina napunjenosti niža od minimalne određene vrijednosti prestaje biti dostupno za najam te ga
tim pružatelja usluge ZITY mora ponovno napuniti. Dostupnost i pametna distribucija vozila: visoki kapacitet baterije vozila Renault ZOE smanjuje
potrebu za punjenjem i povećava broj dostupnih vozila. Napredna tehnološka platforma usluge ZITY omogućuje pametno i brzo premještanje vozila nakon održavanja, čime se korisnicima jamči da će svoje vozilo moći pronaći vrlo brzo i u svojoj neposrednoj blizini.
Zdravstveni protokol:
U skladu s nacionalnim zdravstvenim protokolom koji je propisalo Ministarstvo prometa članovi pružatelji usluge Zity imaju na raspolaganju zaštitne maske te se moraju pridržavati mjera socijalnog distanciranja pri preuzimanju i vraćanju vozila kao i za vrijeme putovanja. Tijekom punjenja i održavanja svakog vozila sustavno se provodi dezinfekcija onih dijelova vozila (sredstvima s antivirusnim i antimikrobnim djelovanjem) koje korisnici diraju rukama.
Također se preporučuje da korisnici usluge nose masku, da peru ruke sapunom i hidro-alkoholnim gelom prije i poslije svakog putovanja te da se pridržavaju preporuka i mjera za sprečavanje zaraze koje su propisale vlada i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u svrhu zaštite drugih klijenata i operativnih timova.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.