Otkrivamo: Volkswagen Polo VI u petak u Berlinu otkriva sve karte i da je dug 4,02 m

Nova, šesta generacija legandarnoga mališana iz Wolfsburga otkrit će se u punome svjetlu za nekoliko dana u glavnome gradu Njemačke. Otkrivena je zasada samo jedna slika i to ona straga, no naš se ilustrator potrudio nacrtati vjernu kopiju i sprijeda

13. 6. 2017

Svakim su danom naša djeca i unuci veći, teži, rastu...Tako je i s autima, a i s posve novim Volkswagenom Polom, koji tek što nije stigao. Mali obiteljski Volkswagen dobiva i šestu generaciju. Još od 1975. to je auto ponajprije za mlade, no u nuždi kupuju ga i mnogi drugi. Peta generacija Pola traje od 2009. i dužinom 3,97 m pošteno je prerasla prvu generaciju Golfa (3,815 m). Novi će biti još duži, kažu i preko četiri metra, među najdužima u klasi.  Kažu da je produžen pet centimetara pa je tako prerastao i drugu generaciju Golfa, koja je predstavljena 1983. i bila kraća od novoga Pola puna 3,5 cm! Eto, svi rastu, pa zašto onda ne bi i auti. 

Odbrojavanje je počelo za novu, šestu generaciju Pola. Sljedeći petak
Volkswagen u Berlinu otkriva novi Polo. Najnovije izdanje bestselera
veće je, prostranije i udobnije i upotpunit će priču o uspjehu
kompaktnoga modela koji je prodan više od 14 milijuna primjeraka.

Novi je Polo sportski i emotivno skrojen, do zadnjega
detalja. Klaus Bischoff, voditelj Odjela za dizajn Volkswagena, tvrdi: - Polo je original u svojoj klasi, on je također primjer potpuno nove izrade malih automobila u B segmentu. To je Polo s ekspresivnim dizajnom koji ovo kompaktno vozilo oplemenjuje sportskim karakterom te ga čini jasnijim i jedinstvenim u okviru ponude marke. To je utomobil koji se savršeno uklapa u naše doba – kako vizualno tako i tehnološkim značajkama.“

Kako inženjeri kažu: Polo je konstruiran na podlozi iste rastezljive MQB platforme kakvu imaju i veliki i mali Volkswageni. Modularna platforma s poprečno postavljenim motorima, što je u Volkswagnena prvi uveo Golf, preuzeli su kasnije i Sportsvan, Touran i Tiguan. I ne samo oni! Istu platformu, s malim preinakama, uporabili su i u izradi Passata, a i brojnih Škoda, Seata, Audija. Zbog nove konstrukcije novi je Polo i do 70 kg lakši.

Od karoserijskih oblika ostat će onaj s petera vrata, bit će tu i povišeni Polo s dodatkom Cross. Za godinu dana možemo očekivati T-Roc i tko zna kakvo još iznenađenje. Trocilindrični 1.2 TSI agegati su najavljeni, a najsnažniji bi tebao biti četverocilindrični 1,5-litrenii turbak sa 150 konja.

Tagovi: polo VW

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.