Range Rover i Land Rover od sada potpuno "zeleni" uz plug in za Evoque i Discovery Sport

Osim novih, "ekoloških" tehnologija tu je i posve novi infotainment.

Najprodavaniji kompaktni SUV-ovi Land Rover-a: Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport, sada su još učinkovitiji i digitalnije spojeni,

s najmodernijim Pivi infotainmentom, novim učinkovitim benzinskim i dizelskim blago-hibridnim motorima i s posebnim edicijama.

 

Prvi 1,5-litreni Ingenium trocilindarski benzinski motor za Evoque - P160 - predstavljen je s automatskim 8- stupanjskim mjenjačem, nudeći kupcima učinkoviti i rafinirani ulazni model.

 

Napredni trocilindarski P160 - isti motor koji pokreće hibridni plug- in P300e  - nudi 160KS (118kW) i 260Nm okretnog momenta, pružajući uvjerljiv spoj performansi i ekonomičnosti zahvaljujući lakoj konstrukciji i  pogonu na prednje kotače.

Discovery Sport Black Edition ima Ingenium motor od 290 KS, koji nudi poboljšane performanse i profinjenost.

Kupci Discovery Sport i Evoque modela i dalje imaju širok izbor dodatnih benzinskih motora za odabir s opcijama P200, P250 i P300, a svi su opremljeni MHEV tehnologijom

Range Rover i Land Rover od sada potpuno "zeleni" uz plug in za Evoque i Discovery Sport Range Rover Press
26. 8. 2020

Najprodavaniji kompaktni SUV-ovi Land Rover, Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport, sada su još učinkovitiji i digitalno spojeni, s najmodernijim Pivi infotainmentom, novim učinkovitim benzinskim i dizelskim blago-hibridnim motorima.

 
Obitelj Range Rover slavi 50. obljetnicu, a nova Range Rover Evoque edicija samo učvršćava prestižni status u klasi.  Utjelovljujuje profinjenost i luksuz, koji su sinonim za Range Rover tijekom pet desetljeća. Evoque se odlikuje prepoznatljivim i elegantnim vanjskim linijama i luksuznim interijerom. Dostupna je i plug-in hibridna inačica za kupce koji traže održiviji i učinkovitiji luksuzni kompaktni SUV.

Do kraja godine na raspolaganju će biti i novo Evoque Lafayette izdanje s karakterističnim kontrastnim krovom u Nolita Grey kombinaciji. Inspiriran je modernim kvadratima iz New Yorka i temeljen na Evoque S. Dostupan je i kao P300e priključni hibrid.

Discovery Sport Black' donosi sportsku izvedenicu. Pokretan turbobenzinskim motorom koji proizvodi 290 konja. Discovery Sport Black sadrži mnoštvo poboljšanja vanjskog i unutarnjeg dizajna za savršen spoj privlačnih izgleda, svestranosti u obitelji i prepoznatljivosti Discovery Sport-a na svim terenima.

Nakon hibrida P300e s početka godine s dodatnim plug in pogonom, sada su na raspolaganju brojne dodatne mogućnosti motora za Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport.

Dostupni su dva obnovljena učinkovita četverocilindrična Ingenium dizelska motora nove generacije. Oba sadrže Mild hibridno električno vozilo (MHEV). Vozila su opremljena starter motorom i baterijskim pogonom, a modeli opremljeni MHEV tehnologijom skupljaju energiju koja se normalno gubi pri usporavanju, vraćajući se na 48-voltnu bateriju vozila. Rezultat je glatkiji start-start rad i optimizirana ušteda goriva - pružajući kupcima ukus prednosti elektrificiranog vozila bez potrebe za priključivanjem i punjenjem. Dostupno sa 165 i 200 konja.

Prvi 1,5-litreni Ingenium trocilindarski benzinski motor za Evoque - P160 - predstavljen je s automatskim osmo stupanjskim mjenjačem. Isti motor pokreće hibridni P300e - proizvodi 160PS (118kW) i 260 Nm okretnog momenta. Pruža uvjerljiv spoj performansi i ekonomičnosti zahvaljujući lakoj konstrukciji i pogonu na prednje kotače.

I dalje postoji širok izbor dodatnih benzinskih motora za odabir s opcijama P200, P250 i P300. Sve su opremljene MHEV tehnologijom.

Digitalno iskustvo je sjajno, jer tu je najsavremeniji zabavnog sustava Pivi u Land Roveru. Sustav je spreman za rad čim se uključi - zaseban podatkovni plan i baterija znače da nema kašnjenja. Ažuriranja softvera dostupna su bežićno, bez ugrađene podatkovne veze u vozilu bez ikakvih troškova, a mogu se čak i zakazati u skladu s vremenom. Na taj način, recimo, karte se "updejtaju", aplikacije i značajke vozila ...


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.