VIDEO + FOTO: Range Rover Velar - čišći, sigurniji, pametniji, tiši... nego ikad prije. Stigao je jedan od najnaprednijih luksuznih SUV-ova na svijetu, po cijeni ne manjoj od 400.000 kn

Range Rover Velar sada je još poželjniji, održiviji i inteligentniji. Tako što zahvaljuje i posve novoj plug in tehnologiji, naprednom novom informacijsko-zabavnom tehnologijom i elegantnim novim dizajnerskim značajkama. Luksuzni SUV srednje veličine, koji se nalazi u obiteljskoj niši između Range Rover Evoque i Range Rover Sport, nudi savršenu ravnotežu dizajna i tehnologije - sada i s električnom snagom. Cijena, prava sitnica! U Velikoj Britaniji od 381.560 kuna na više, u Hrvatskoj vjerojatno zbog porezne politike i dosta više. Za sada cijena u nas nije objavljena.

VIDEO + FOTO: Range Rover Velar - čišći, sigurniji, pametniji, tiši... nego ikad prije. Stigao je jedan od najnaprednijih luksuznih SUV-ova na svijetu, po cijeni ne manjoj od 400.000 kn Range Rover Press
23. 9. 2020

Novi 2,0-litreni četverocilindrični plug-in hibrid P400e nudi uglađeni i profinjeni pogon. Kombinirajući benzin i struju stvara 404 konjskih snaga i 640 Nm/min okretnog momenta Tako što mu omogućava benzinski motor od 300 konja te 105 kW elektromotora. Impresivna su mjerenja. Od 0-100 km/h stiže za 5,4 sekunde. Litij-ionska baterija od 17,1 kWh, smještena ispod poda prtljažnika, može se napuniti do 80 posto u samo 30 minuta i to pomoću brze istosmjerne točke punjenja ili 1 sat i 40 minuta uz pomoć standardne zidne kućne utičnice od 7 kW. Dakako da je emisija štetnih plinova čista 0, kad vozi isključivo na struju. Domet mu je 53 km , a emisija CO2 u kombiniranoj, ali vrlo smirenoj vožnji, može biti od samo 49 g/km.Range Rover Velar sada je dizajnom još zanimljiviji.

Tu je i posve novi 3,0-litreni šestcilindrični agregat. Najnovija generacija glatkih i učinkovitih benzinskih i dizelskih motora dostupna je s 48-voltnom tehnologijom blagog hibridnog električnog vozila (MHEV) za smanjenu potrošnju goriva i veću preciznost. Novi linijski motor, razvijeni u vlastitoj "garaži", dostupni su u izvedbama s benzinskim pogonom na sve kotače D300 (300KS dizel) i P340 (340PS) i P400 (400PS), svaki opremljen zračnim ovjesom kao standard za Range Rover udobnost.

UNUTRAŠNJOST

Velar je fenomenalno dizajniran, posebice iznutra. Naglašen je s lijepo integriranim digitalnim zaslonima, koji su sada opremljeni najmodernijim informacijsko-zabavnim sustavom Land Rover, Pivi i Pivi Pro. Inteligentni i intuitivni sustav, koji se nudi kao Pivi ProΔ iz paketa S-specifikacija, transformira digitalno iskustvo unutar Velara.

Pivi je dizajniran za jednostavnu upotrebu, s jednostavnim sučeljem koje smanjuje broj interakcija. Sve zbog sve veće sigurnosti. Oštra nova grafika i super brza reakcija omogućeni su novom električnom arhitekturom ispod površine, osiguravajući spremnost zaslona i navigacijskog sustava u sekundi, zahvaljujući posebnom izvoru napajanja. Softveri se ažuriraju "bežično", smanjujući potrebu za posjetom trgovini. Ugrađena podatkovna veza znači da kupci imaju pristup najnovijim kartama, aplikacijama i softverskim modulima vozila s ažuriranjima koja se planiraju putem dodirnog zaslona u isto vrijeme kako bi im odgovarala.

Nick Rogers, izvršni direktor Jaguara i Land Rover posebice je ponosan na njihov novi raritetni proizvod. Predstavljajuć ga, kazao je: - Ime i krvna linija Range Rovera Velar potječe iz kodnog imena izvornih prototipova Range Rovera. Prošlo je pedeset godina od predstavljanja pionirskog Range Rovera 1970. godine, a sada je svaki član obitelji elektrificiran uz pomoć naše izvrsne plug-in hibridne tehnologije. Elektrificirani pogonski sklopovi i čišći blagi hibridni dizelski motori znače da je Velar još učinkovitija i održivija opcija. Nova arhitektura električnih vozila Jaguar Land Rover - EVA 2.0 - podržava novu informativnu zabavu Pivi i Pivi Pro, kao i Softver-over-the-Air (SOTA), te čitav niz naprednih sustava pomoći vozaču, fotoaparata, kamera i tehnologije čistog zraka , čineći Range Rover Velar čišćim, sigurnijim i pametnijim nego ikad prije i jednim od tehnološki najnaprednijih luksuznih SUV-ova na svijetu.

Inteligentna tehnologija djeluje poput vrhunskih slušalica za poništavanje buke. Neprestano nadgleda vibracije s površine ceste i izračunava zvuk te uklanja buku koju čuju putnici. Učinak je suptilan, ali minimalno smanjenje od 4 decibela osigurava još profinjeniji i smirujući unutarnji prostor. Sustav čak može prilagoditi razinu i položaj zvukova koji se puštaju u kabini na temelju broja putnika i njihovog položaja u vozilu pomoću senzora sigurnosnog pojasa. Ovaj napredni sustav pruža mirnije vožnju u Velaru.
 
 

Range Rover Velar - čišći, sigurniji, pametniji, tiši... nego ikad prije - Range Rover Velar sada je još poželjniji, održiviji i inteligentniji. Tako što zahvaljuje i posve novoj plug in tehnologiji, naprednom novom informacijsko-zabavnom tehnologijom i elegantnim novim dizajnerskim značajkama. Luksuzni SUV srednje veličine, koji se nalazi u obiteljskoj niši između Range Rover Evoque i Range Rover Sport, nudi savršenu ravnotežu dizajna i tehnologije - sada i s električnom snagom. Cijena, prava sitnica! U Velikoj Britaniji od 381.560 kuna na više, u Hrvatskoj vjerojatno zbog porezne politike i dosta više. Za sada cijena u nas nije objavljena.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.