Prognan iz Nürburgringa, "Zelenog pakla", zbog 134 decibela... zbog preglasnog auspuha (video)

Najekstremniji Lamborghini Huracan, a gdje drugdje testirati nego na čuvenom Nürburgring Nordschleifeu. Youtuber i influencer Shmee150 dao si je oduška i valja pogledati kako mu "mast vadi". I to ne na "Zelenom paklu", već na običnim cestama. Tvornički modificirani automobil trebao bi biti postavljen na najblaži program vožnje.  Je li tome bilo baš tako? Bio je ekstremno glasan, što valja i čuti, a ne samo vidjeti.

Prognan iz Nürburgringa, "Zelenog pakla", zbog 134 decibela... zbog preglasnog auspuha (video) Lamborghini
28. 4. 2022

Britanski online influencer, kojeg se na Youtube portalu može pratiti pod nadimkom Shmee150, svoju je strast prije nekog vremena pretvorio u unosan posao koji mu je omogućio kupnju mnogih prestižnih sportskih automobila. Među njegovim najnovijim akvizicijama, najekstremniji je Lamborghini Huracan s WTO-om do danas. A gdje je drugdje najbolje testirati takav automobil, nego na poznatom Nürburgringu.

Nažalost, radnici uz stazu, ili bolje rečeno Uprava trkališta nisu bili baš oduševljeni idejom. Nakon završetka prvog kruga eliminiran je dok je čekao u redu za drugi pokušaj i zabranjen mu je nastavak vožnje. Razlog za to je prilično neobičan: njegov je auto bio jednostavno preglasan. Tijekom prvog kruga glasnoća je izmjerena na 134 decibela, što je četiri decibela više od maksimalno dopuštene glasnoće.

Čest problem

Treba napomenuti da je Shmee prvi krug vozio prilično rezervirano, jer je automobil bio postavljen na WTO program, dizajniran za korištenje vozila u svakodnevnom prometu. Pritom je najveća brzina koju je postigao tijekom vožnje bila 'samo' 250 kilometara na sat. U drugom krugu tada je namjeravao voziti malo odlučnije i to u programu Troffeo, koji ispuh vozila čini još nešto glasnijim, dok su pritom mogućnosti vozila manje ograničene.

Kako je Shmee doznao od službenika na trkaćoj stazi, inače glasan ispuh iz Lamborghinijevih vozila čest je problem s kojim se susreću. Britanac stoga nije imao izbora nego testirati sportaša u najekstremnijem programu vožnje na javnoj cesti. Ujedno je izrazio nadu da će se nekom drugom prilikom vratiti automobilom na legendarno trkalište i testirati granice automobila.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.