Mate Rimac ponizio Elona Muska! Nevera brža od najbrže Tesle na Nürburgringu. Nećete vjerovati za koliko je "namazala amerikanca"!

Rimac Nevera ne samo da je porazila Teslu, nego ju je i doslovno zgazila. Martin Kodrić odvozio je Neveru s vremenom 7:05.298 čime je za čak 20 sekundi nadmašio vrijeme koje su Amerikanci postavili prije nešto više od dva mjeseca s Teslom.

Rekord električnih auta oborio je trenutno najbolji hrvatski vozač utrka koji je na Nordschleifeu vozio serijsku Neveru.

Mate Rimac ponizio Elona Muska! Nevera brža od najbrže Tesle na Nürburgringu. Nećete vjerovati za koliko je "namazala amerikanca"! Rimac
23. 8. 2023

Nürburgring je staza na kojoj većina proizvođača temeljito testira svoje nadolazeće modele, no u isto vrijeme proizvođačima je također važno znati kojom brzinom njihov automobil putuje „zelenim paklom“. Inače, više zbog prestiža i hvalisanja, ali ipak.

Tko je tamo najbrži, po mnogima je najbrži svugdje Tesla je početkom lipnja na legendarnu stazu poslala model S Plaid s opcijskim "track pack" dodacima. Vozač Tom Schwister tada je postavio vrijeme od 7:25.231, što je značilo da su postigli najbrže vrijeme među serijskim električnim automobilima.

Bilo je samo pitanje vremena kada će Rimac poslati svoju Neveru na Nürburgring. 18. kolovoza, nakon nekoliko probnih vožnji u teškim vremenskim uvjetima, to se i dogodilo. Testni vozač i trkač Martin Kodrić odvozio je s vremenom 7:05.298 čime je za čak 20 sekundi nadmašio vrijeme koje su Amerikanci postavili prije nešto više od dva mjeseca.

Ovo postignuće koincidira s predstavljanjem Neverine ograničene serije pod nazivom "Time attack", koja se trenutno predstavlja u Kaliforniji. Obojana je u crno sa zelenim trkaćim prugama. Cijeli look inspiriran je olujom po kojoj je Nevera dobila ime, ali ujedno je i počast BMW-u serije 3, Kockicom, s kojom je Mate Rimac započeo svoju uspješnu priču.

Nevera na Ringu ima bolje vrijeme od Lamborghini Huracán Perfomante, Porschea 918 Spyder... Teško dostižan rekord staze za serijske cestovne modele drži Mercedes AMG One s vremenom od 6:30.705 minuta.

Preberite še:

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.