Porsche se modelom 911T vraća korijenima

U usporedbi sa standardnim modelom 911, pridošlica je donekle slabije opremljen, što se ne odražava na cijenu koja je čak i nešto veća

Porsche se modelom 911T vraća korijenima Porsche
24. 10. 2017


Porsche je službeno predstavio novu verziju modela 911 s oznakom T. Laik bi pomislio kako je T oznaka za turbinu, koje čak ima dvije, ali to je kratica riječi "Touring". Tako su u Porscheu htjeli napraviti automobil koji je više od udobnosti, dizajniran za užitak u vožnji. Istodobno se naklonio prvome i dosada jedinome modelu s tim imenom, koji je vozio na cesti još 1968., prije gotovo pedeset godina.

S prethodnikom novi 911T dijeli samo ime. Dok je "originalni" automobil imao samo dvolitreni motor sa, za današnje standarde - skromnih 110 "konja", trolitreni motor se nalazi u stražnjem dijelu pridošlice. Uz pomoć dviju turbina ima 370 konjskih snaga te je isti kao u modelu Carrera, samo je razlika u mjenjaču. Kupac ima izbor i automatskoga mjenjača, s dvostrukom spojkom, koju već znamo iz modela GT3, a prava stvar je ručni mjenjač sa 7 stupnjeva prijenosa koji, uz nešto kraće prve zupčanike u usporedbi s Carreroom, pomaže postići bolje ubrzanjenja. Do 100 kilometara se tako pokrene za sekundu brže, u 4,5 sekunde, a u kombinaciji s automatskim to vrijeme smanjuje se na 4,2 sekunde.

Manje opreme za veću cijenu

Model 911T se malo razlikuje od standardne Carrere. Iskusnije oko će primijetiti malo izmijenjeni prednji branik, nove 20-inčne kotače, nešto niži položaj zahvaljujući novom aktivnom ovjesu i grafiku 911 Carrera T na strani vozila.

U vozilu slijede velike promjene. Sjedala su urađena u kombinaciji tekstila i kože, no samo prednji par, jer - zadnji je uklonjen!

Model 911T teži 1.425 kilograma, iako je je u osnovi obična Carrera s manje opreme i poboljšanim mjenjačem, i dalje će biti skuplji za najmanje 7,000 eura. Na kraju krajeva, to je ipak posebna inačica automobila.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.