Počast tradiciji iz Porschea: predstavljamo 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Najsuvremenija Jedanaestica s elementima 50-ih i ranih 60-ih godina:
Porsche predstavlja prvi od ukupno četiri kolekcionarska predmeta iz Heritage Design strategije, model 911 Targa 4S Heritage Design Edition.

Počast tradiciji iz Porschea: predstavljamo 911 Targa 4S Heritage Design Edition Porsche
3. 6. 2020

Povijesni dizajnerski elementi u eksterijeru i interijeru iznova su interpretirani i objedinjeni s najmodernijom tehnologijom u jedan ekskluzivan i poseban model Porsche Exclusive Manufakture. Vozilo je od sada dostupno za narudžbu te na jesen 2020. godine stiže u salone trgovaca. U skladu s internom kraticom serije modela, broj primjeraka je ograničen na 992 vozila.
Paralelno s uvođenjem posebnog modela, u okviru Heritage Design paketa biti će dostupni odabrani elementi interijera za sve trenutne modele 911.
Porsche Design je ekskluzivno za kupce ovog kolekcionarskog predmeta osmislio visokokvalitetan kronograf, također u ograničenom broju.

„S Heritage Design modelima kod kupaca i obožavatelja budimo sjećanja na 50-e, 60-e, 70-e i 80-e godine. Nijedna druga marka te elemente ne može tako dobro prenijeti u suvremenost kao Porsche. Time ispunjavamo želje naših kupaca. A s ekskluzivnim posebnim modelima uspostavljamo novu proizvodnu liniju koja unutar naše proizvodne strategije stoji za dimenziju ‚lifestyle‘“, govori Oliver Blume, predsjednik izvršnog odbora tvrtke Porsche AG.

S ekskluzivnom bojom laka metalik višnje kao i četirima drugim dostupnim bojama za eksterijer i zlatnim natpisima, nastaje autentičan izgled iz 50-ih godina. Oznake od kvalitetne bijele folije u povijesnom dizajnu karakteriziraju vanjski izgled modela 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Posebno markantna je grafika moto sporta poput koplja na prednjim blatobranima. Tim takozvanim „kopljima“ se želi podsjećati na same početke Porsche Motorsporta. Još jedna posebnost je Porsche Heritage pločica na rešetci stražnjeg poklopca čiji dizajn podsjeća na pločicu Porschea 356 koja je tada dodijeljena
nakon postizanja granice od 100.000 km. Ta oznaka kvalitete iz prošlih vremena
– interpretirana na moderan način – krasi stražnji dio svih četiriju Porsche Heritage Design modela. Poveznicu između prošlosti i sadašnjosti također naglašava logotip Porschea iz 1963. na prednjem poklopcu, volanu, poklopcima glavine kotača, ključevima vozila, a koji je i utisnut na naslonima za glavu i futroli za ključeve, te serijski 20/21-inčni Carrera Exclusive Design kotači i crno lakirane kočione čeljusti klasičnog izgleda.

Interijerom se također želi odati počast tradiciji koristeći ekskluzivnu dvobojnu kožnu opremu gdje se kombiniraju bordo crvena koža i club koža OLEA u atacama bež boji ili, pak, koža crne boje s club kožom OLEA u atacama bež boji. S kord-samtom na sjedištima i oblogama vrata stiže povratak jednog materijala koji se upotrebljavao još u Porscheu 356 i s kojim se oživljava duh vremena i moda iz 50-ih godina. Tahometar i štoperica klasičnog izgleda sa zelenim osvjetljenjem naglašavaju emocionalnost koncepta jednako kao i perforirana presvlaka krova od mikrovlakana i bogati kožni detalji iz Exclusive Manufakture. Metalnom pločicom na ukrasnoj letvici instrumentne ploče vizualizira se individualni broj ove ograničene serije.
Prvi Heritage Design model temelji se na novom, prije samo nekoliko dana predstavljenom modelu 911 Targa generacije 992 i posjeduje najnovije tehnologije za vozno postolje, sustave asistencije i sustav za zabavu i informiranje. Pokreće ga 331 kW (450KS) snažni biturbo motor. U kombinaciji s PDK mjenjačem s osam stupnjeva ovaj hightech bokser motor omogućava maksimalnu brzinu od preko 304 km/h i ubrzava 911 Targa za manje od 3,6 sekundi (s kontrolom pokretanja) s mjesta na 100 km/h.

Porsche Heritage Design strategija: reinterpretacija klasičnih dizajnerskih elemenata
Heritage Design modeli naglašavaju dimenziju „lifestyle“ koja unutar proizvodne strategije Porschea stoji za posebno emocionalne koncepte. Pritom dizajnerski odjel „Style Porsche“ zajedno s Porsche Exclusive Manufakturom reinterpretira čuvene modele 911 i opremu 50-ih do 80-ih godina i ponovno oživljava sva ona tipična obilježja.
Heritage Design paket za 911 Speedster iz 2019. godine svjesno je dao već prvi uvid u tu strategiju. U vremenskim odmacima i s ograničenim brojem primjeraka Porsche će ukupno proizvesti četiri posebna modela.

Kronograf 911 Targa 4S Heritage Design Edition: odgovarajući sat uz automobil
Porsche Design je ekskluzivno za vlasnike ograničene serije posebnog modela dizajnirao
visokokvalitetni uređaj za mjerenje vremena: kronograf 911 Targa 4S Heritage
Design Edition. Ovaj mehanički sat dizajniran je na otmjen i purističan način te je kao i vozilo proizveden u ograničenom broju od 992 primjerka. Dizajneri su se u brojnim detaljima vodili legendarnim Porscheom 356 i čuvenim Porscheom 911 Targa: Izgled brojčanika s bijelom kazaljkom za sekunde i zelenim prstenima u „fosfor zelenoj“ boji tako se oslanja na tahometar i brojač okretaja u vozilima. Brojevi satova izvedeni su u tipičnom natpisu Porschea. Remen sata napravljen je od originalne Porscheove kože za interijer, dok je utisnuti broj „911“ još jedan znak počasti legendarnom sportskom vozilu.

Svjetska premijera u 9:11 Magazinu televizijskog formata na internetu
Proizvođač sportskih vozila predstavlja novi 911 Targa 4S Heritage Design Edition gledateljima diljem svijeta u vlastitom televizijskom formatu na internetu. Na poveznici koja je dostupna OVDJE, Alexander Fabig, voditelj Odjela za individualizaciju i Classic, Boris Apenbrink, voditelj Porsche Exclusive Manufakture za vozila, i Ivo van Hulten, voditelj Odjela za dizajn interijera u Style Porsche, opisuju posebnosti ovog ekskluzivnog posebnog modela.


Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.