Lotus potvrdio razvoj električnog hipersportaša koji stiže krajem 2020.

Britanski proizvođač u vlasništvu Kineza razvija najskuplji automobil u svojoj povijesti, koji će ujedno biti i prvi potpuno električni, a raspolagat će s više od 1000 KS

6. 1. 2019

Projekt je zasad obavijen velom tajne, ali ono što je poznato jest da je riječ o hipersportašu s potpuno električnim pogonom, koji će biti predstavljen krajem 2020. godine. Osim što će biti prvi električni model u povijesti tvrtke, ujedno će postati i najskupljim Lotusom, jer će početna cijena bez davanja iznositi 2,25 milijuna eura.

Performansama žele nadmašiti perjanice drugih proizvođača supersportaša pa su kao glavni ciljevi označeni McLaren P1 i Ferrari LaFerrari. No, oni koriste hibridne pogonske sklopove.

U svakom slučaju najava o snazi većoj od 1000 KS svakako je zanimljiva kad stiže od strane proizvođača koji je nebrojeno puta u povijesti dokazao da se i s razmjerno malom snagom motora može stvoriti iznimno zabavan automobil. Samo treba paziti na svaki kilogram…

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.