Novi Tesla Roadster želi postati najbrži serijski automobil

Elon Musk uvjeren je kako će novi Tesla Roadster postati najbržim serijskim automobilom na stazi Nürburgring.

17. 7. 2020

Pritom je važno naglasiti da Tesla Roadster neće juriti samo za rekordom u konkurenciji električnih automobila, nego za rekordom u konkurenciji svih serijskih automobila. Trenutačno je na tronu Lamborghini Aventador SVJ koji je na legendarnoj stazi Nürburgring ostvario najbolje vrijeme od 6:44,97.

Novi Tesla Roadster, koji je kao prototip prikazan još 2017. godine, u proizvodnoj bi izvedbi trebao biti predstavljen na salonu automobila u Ženevi u ožujku 2020. godine. Elon Musk već se pohvalio kako će novi Tesla Roadster podići pojam električnog sportskog automobila na višu razinu. Premda će koštati najmanje 200.000 dolara Tesla Roadster nudit će performanse u rangu konkurenata koji koštaju više od milijun.

Imat će najmanje tri elektromotora te baterijski paket kapaciteta čak 200 kWh. Katapultiranje do stotke trebalo bi trajati manje od 1,9 sekundu, do 160 km/h ubrzavat će za 4,2 sekunde, a najveća brzina iznosit će 402 km/h.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.