Elon Musk pokazao slike Tesle 3, nakon Roadstera najmanjeg ikada i najjeftinijeg, s autonomijom 350 km i cijenom od 35.000 eura

Gotovo 400.000 potencijalnih kupaca davno je unaprijed zakaparilo, uvjetno rečeno prvi obiteljima dostupan bitno jeftiniji Teslin električni auto, prvih 30 stiže već 28. srpnja, a do kraja godine mjesečno će s tvorničkih traka sići do 20.000 Tesli 3. Sve to objavio je Musk u povodu 46. rođendana. Glavni su mu konkurenti, kako Musk kaže - BMW 3, Audi A4, Mercedes C- Klase

Elon Musk pokazao slike Tesle 3, nakon Roadstera najmanjeg ikada i najjeftinijeg, s autonomijom 350 km i cijenom od 35.000 eura Elon Musk
9. 7. 2017

Danas je Elon Musk na Twiteru objavio željno i dugo očekivane fotografije Tesle 3, najmanjeg automobila Tesla ikada.  Sada je Tesla Model 3 tako i službeno predstavljen. Električni obiteljski auto napokon je završen i predstoji masovna proizvodnja, a rezultat je već sad izvjestan. Naprosto je planuo kada je pred prošlu novu godinu omogućena kupnja uz avans.
Tesla Model spreman je za produkciju pa se brojni kupci, koji su dobar dio novca već uplatili mogu nadati skoroj isporuci, kazao je Elon Musk, Teslin vlasnik i šef.

Tako je ponovo iskoristio Twitter za svjetsku promociju jednoga svog modela. Elon Musk ruši sve dogme i postojeće kanale komunikacije i pravo na ekskluzivnu informaciju postalo je univerzalno, globalno, svakome dostupno. Kako je istaknuto, prvih 30 primjeraka moglo bi biti spremno za cestu već 28. srpnja.

Lista čekanja dugačka je i nevjerojatnih 400.000 kupaca širom svijeta čeka svoj već naručeni primjerak. Više od 90 posto su građani SAD-a. Elon Musk sve je svoje kupce, a i ljubitelje električnih automobila i novih tehnologija, razveselio u povodu svoga 46. rođendana. Za kolovoz planira novu isporuku - 100 Tesli 3, a već 1500 isporučit će u rujnu. Do kraja godine mjesečno bi s tvorničke trake trebalo silaziti malo više od 20.000 primjeraka.

BMW Serije 3, Audi A4, Jaguar XE i Mercedes C-Class... Musk navodi kao glavne rivale. Cijena potpuno električnog auta ne bi smjela premašiti 35.000 eura, što je iznimno konkurentno plug-in konkurenciji. Autonomija je posve solidna - približno 350 kilometara. Ubrzava do 100 km/h manje od šest sekundi.

- Bit će dostupna i to ubrzo i sportska inačica, napisao je Musk na Twiteru te naglasio kako Tesla nema namjeru raditi spore aute. Za kupce nije nimalo utješna vijest da će energiju ipak morati plaćati sami, za razliku od kupaca skupljih i jačih Tesli (S i X), koji su u cijeni auta platiti i besplatno korištenje energije na Teslinim punionicama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.