Vratio se Twingo kakvog poznajete! U susjedstvu će se proizvoditi novi Renault

Ne samo da će cijena biti povoljna, već i ekološki otisak! Renaultov koncept s električnim pogonom snažno je inspiriran najpopularnijim i najprepoznatljivijim Twingom.

Vratio se Twingo kakvog poznajete! U susjedstvu će se proizvoditi novi Renault Janoš Pečnik
16. 11. 2023

Renault je danas iznenadio podijelivši slike novog koncepta Twinga na društvenim mrežama. Već 2026. na tržište bi trebao krenuti s električnim pogonom i cijenom ispod 20.000 eura. Ono što je još zanimljivije je da je svojim pjenušavim oblikom i veselim izrazom snažno inspiriran onim najprepoznatljivijim Twingom iz devedesetih.

Ne samo da će cijena biti povoljna, već i ekološki otisak. Rečeno je da će ga novi Twingo smanjiti za čak 75 posto tijekom svog životnog ciklusa u usporedbi s prosječnim gradskim automobilom koji se danas prodaje.

Istodobno, nedavno je unutar grupe Renault otvorena nova tvrtka pod nazivom Ampere koja će se brinuti o razvoju, dizajnu i proizvodnji električnih vozila marke Renault. Jedan od glavnih zadataka je smanjenje troškova proizvodnje električnih automobila, a Twingo je prvi adut kojim će pokušati izjednačiti cijenu potonjih s cijenom benzinskih automobila, pa će se Renault stoga još snažnije osloniti na svoje najpoznatiji modeli - R4 i R5 također dolaze, potonji već sljedeće godine. Do 2031. godine Renault će imati ukupno sedam modela na električni pogon, a strani mediji javljaju da će se novi Twingo proizvoditi u Novom Mestu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.