Nova Škoda Octavia u prodaju stiže 2020. godine

Česi svojem najprodavanijem modelu pridaju posebnu pažnju pa su prvi testni primjerci četvrte generacije Octavije već krenuli s prvim kilometrima

22. 6. 2018

Nova Škoda Octavia koristit će najnoviju iteraciju modularne platforme MQB. Uz blago povećane gabarite nudit će osjetno veći komfor, a fokus će biti i na obujmu prtljažnika, što je kupcima posebno važno.

Stručnjaci najavljuju smanjenje mase od 60 do 90 kilograma, što će se povoljno odraziti na poboljšanje performansi i smanjenje potrošnje goriva. Pod haubom će se nalaziti najsuvremeniji agregati Volkswagen Grupe. Najbolji koktel performansi i potrošnje nudit će 1.5 TSI sa 150 KS, dok će zahtjevnijim i sportski nastrojenim kupcima biti namijenjen 2-itreni turbobenzinac sa 200 i 250 KS u izvedbi Octavia RS.

Premda još uvijek nema službene potvrde, sve su glasnija nagađanja prema kojima će četvrta Škoda Octavia iz ponude izbaciti dizelske motore. Već 2021. u prodaju bi trebao stići plug-in hibrid.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.